САРАЦЕНСИ НАДИГРАЛИ ШАМПИОНА У ДЕРБИЈУ КОЛА

ПОБЕДОМ ПРОТИВ ШАМПИОНА УЧВРСИЛИ СЕ НА ПРВОМ МЕСТУ: Џорџ Круз резервиста Сараценса пред контакт с Харлеквисима.
ПОБЕДОМ ПРОТИВ ШАМПИОНА УЧВРСИЛИ СЕ НА ПРВОМ МЕСТУ: Џорџ Круз резервиста Сараценса пред контакт с Харлеквисима. ФОТО: Јован Бајић

У дербију 18. кола Премијершипа Сараценси су на терену с вештачком травом стадиона Елијенс парка у северном Лондону есејима Скалка Брица и Вила Фрејзера уз трансформацију и пет казни Овена Фарела савладали Харлеквинсе 27:12 (17:9) чиме су се учврстили на првом месту табеле. Све поене за шампиона Енглеске постигао је Ник Еванс из четири казнена ударца.

У дуелу две екипе од које чине већину репрезентације Енглеске више умећа су имали момци од недавно базирани у Гринлендс Лејну у северозападном делу Лондона. Једноставно Харлеквинси нису били довољно добри. И не само да нису били довољно добри него су на тренутке били заиста очајни, поготово у завршници меча када нису успели да искористе играча више.

ДИРЕКТНО С ЕЛИЈЕЗ ПАРКА: Јован Бајић.
ДИРЕКТНО С ЕЛИЈЕЗ ПАРКА: Јован Бајић.

Главни судија сусрета Грег Гарнер је у 73. минуту показао Крису Ештону жути картон због виског и веома опасног обарања што је био крај утакмице за репрезентативно крило али Квинсима ни то није помогло. Држали су под опсадом простор испред гол линије домаћина али нису успели да је пређу.

У једној од последњих акција лопа је у напред испала Луку Валасу после чега је Грег Гарнер одсвирао крај.

СТРЕЛАЦ ПРВОГ ЕСЕЈА: Скалк Бритц у дуелу с Угом Моњом.
СТРЕЛАЦ ПРВОГ ЕСЕЈА: Скалк Бритц у дуелу с Угом Моњом.

До 27. минута Овен Фарел и Ник Еванс погађали гол из казнених удараца с тим да је отварач Сараценса био дупло успешнији јер је четири пута био прецизан али није и после есеја јужноафричког талонера Скалка Бритца.

Новозеланђанин на позицији десет у редовима гостију постигао је последње поене у првом полувремену и прве у другом али то је било све од првака државе на сусрету одиграном на првом стадиону с вештачком травом Премијершипа.

СТРЕЛАЦ 17 ПОЕНА: Овен Фарел на делу. ФОТО: Јован Бајић
СТРЕЛАЦ 17 ПОЕНА: Овен Фарел на делу. ФОТО: Јован Бајић

Добарим продором по десној страни терена Сараценси су дошли на пет метара од есеја. Имали су предност казне али се Овен Фраел одлучио да шут пасом упосли неког од саиграча на левој страни. Вил Фрејзер, крилни треће линије мелеа је ухватио лопту отварача иза гол линије и поентирао а Фарел био прецизан из шута за два поена у 48. минуту.

Семафор је мировао све до 68. када је млађани Овен, син помоћног тренера националног тима поново покренуо казном али је опет замро до краја сусрета.

НЕДОВОЉНО ДОБРИ ЗА САРАЦЕНСЕ: Чеп треће линије мела Харлеквинса Ник Истер у продору. ФОТО: Јован Бајић
НЕДОВОЉНО ДОБРИ ЗА САРАЦЕНСЕ: Чеп треће линије мела Харлеквинса Ник Истер у продору. ФОТО: Јован Бајић

САРАЦЕНС – ХАРЛЕКВИНС 27:12 (17:9)

Стадион Елиенз парк у Лондону

Гледалаца: 9.996

Главни судија: Грег Гарнер

Помоћници: Рој Мајбенк, Робин Гудлајф

САРАЦЕНС: Мако Вунипола, Скалк Бриц, Мет Стивенс, Стив Бротвик, Алистер Харгривс, Кели Браун, Вил Фрејзер, Ернест Жубер, Ричард Виџелсворт, Овен Фарел, Дејвид Стретл, Бред Берит, Џоел Томкинс, Крис Ештон, Алекс Гуд

Џон Смит, Рис Гил, петрус Ду Плеси, Горџ Круз, Џексон Вери, Нил Де Кок, Чарли Ходџсон, Крис Вилс

ЕСЕЈИ: Скалк Бриц (27`), Вил Фрејзер (47`)

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Овен Фарел (48`)

КАЗНЕ: Овен Фарел (3`, 17`, 19`, 23`, 68`)

ЖУТИ КАРТОН: Крис Ештон (73`)

ХАРЛЕКВИНС: Џо Марлер, Џо Греј, Џејмс Џонстон, Чарли Метјуз, Џорџ Робсон, Том Гест, Крис Робшоу, Ник Истер, Дани Кер, Ник Еванс, Сем Смит, Џордан Тарнер Хол, Мет Хупер, Уго Моње, Мајк Браун

Роб Баканм, Марк Ламберт, Вил Колиер, Маури Фа` асавалу, Лук Валас, Карл Диксон, Бен Ботика, Џорџ Лоу

КАЗНЕ: Ник Еванс (8`, 14`, 30`, 45`)

ЖУТИ КАРТОН: Џо Марлер (17`)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.