УБЕДИВ ПОРАЗ ОРЛОВА У ОДЕНЗЕУ

ПОГНУТИХ ГЛАВА НАПУСТИЛИ ДАНСКУ: рагбисти Србије
ПОГНУТИХ ГЛАВА НАПУСТИЛИ ДАНСКУ: рагбисти Србије

Репрезентација Србије претрпела је убедљив пораз на гостовању Данској. У утакмици одиграној у Оденезеу о оквиру дивизије Б, групе 2 Купа европских нација Викинзи су декласирали Орлове 38:0 (14:0). Једино у чему је успело да се парира домаћинима су били жути картони јер је Бранимиру Петровићу судија у завршници меча показао пут на клупу за кажњене као и играчу прве линије мелеа Данске крајем првог полувремена.

Интересантно је било видети после убедљивог пораза осмехе на лицима поједних репрезентативаца Србије. Једина зачкољица је на шта су се односили ти осмеси. На сопствену игру или на поједине одлуке судије Мосфорда из Финске.

Труло је сваљивати кривицу на арбитра меча али сви који су гледали утакмицу путем линка који је био и на страници Рагби Озона, јасно су се могли уверити да су неке од одлука Мосфорда биле најблаже речено дискутабилне.

С друге стране, није баш у потпуности судијина кривица што су Данци потпуно доминирали у свим сегментима игре. Крајем првих 40 минута и у уводним тренутцима другог дела меча Орлови су имали играча више. Селектор Драган Грујић је с пар измена освежио тим али покретања семафора од стране играча Србије није било.

Пред сам крај сурета Данцима је полазило за руком буквално све. Чак су као од шале пролазили неке од Орлова који имају репутацију квалитетних играча и од којих се очекивало много више.

Момци у црвено-белим дресовима са четири бода за победу и бонус бодом који су добили обзиром да су постигли више од три есеја, не само да су прескочили су Србију на четвртом месту табеле и тиме препустили Орловима дно дивизије Б, групе 2 Купа европских нација него су се попели на треће место.

СРБИЈА: Владимир Ђукић, Никола Родић, Предраг Вранеш, Александар Михајиловић, Дејан Тасић, Александар Ђорђевић, Владо Кушић, Борис Мартић, Игор Дејановић, Миладин Живанов, Витор Љубичић, Иван Пирковић, Милан Орловић, Андрија Јанковић, Ненад Матејић.

Властимир Сретеновић, Иван Родић, Иван Ничић, Бранимир Петровић, Јерко Лабус, Милан Митровић, Марко Капор, Владимир Дејановић.

ЕСЕЈИ: /

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: /

КАЗНЕ: /

ДРОП ГОЛОВИ: /

ЖУТИ КАРТОНИ: Бранимир Петровић

ЦРВЕНИ КАРТОНИ: /

ТАБЕЛА ДИВИЗИЈЕ Б, ГРУПЕ 2 ЕВРОПСКОГ РАГБИ КУПА

[table “11” not found /]

One Reply to “УБЕДИВ ПОРАЗ ОРЛОВА У ОДЕНЗЕУ”

  1. ma kakav sudija, to je gomila neznalica, pa gruja sa 45 godina je verovatno jos uvek bolji igrac od mnogih i ima vise volje i zelje nego pomenuta gospoda, ako neko postigne 38 poena, tu ne moze nista sudija da utice

    a gospoda se smeje, jer je verovatno otisla na turizam, a ne da brani boje srbije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.