ПРАВЕДНИЈИ РАСПОРЕД МЕЧЕВА НА МОНДИЈАЛУ 2015

Међународни рагби борд потврдио је промене на Мондијалу који ће се одиграти у Енглеској 2015. у односу на претходно светска првенства а које се односе на распоред утакмица. Врхунске репрезентације зарад играња утакмице викендом које носе већу гледаност а самим тим веће паре, више неће бити привилеговане, него ће и оне попут оних мањих националних тимова, имати мечеве и током недеље.

Критике на претходне распореде утакмица највише су се односиле на време које остаје селекцијама за одмор између два сусрета. Зарад поменуте гледаности утакмице атрактивнијих репрезентација су остављане за викенд чиме су имале шест до седам дана на располагању за одмор док су оне “мањие” репрезентације попут Русије, Намибије и Грузије биле приморане да играју и радним данима што им је остваљало по некад свега два дод три дана за опоравак. Очигледно, тиме су тимови из мање развијених рагби нација имали додатно оптерећење поред окршаја с великанима који су поред свог квалитета имали и више времена за одмор.

СТАО У ОДБРАНУ "МАЊИХ": Брет Гуспер, извршни директор ИРБ
СТАО У ОДБРАНУ "МАЊИХ": Брет Гуспер, извршни директор ИРБ

Тога неће бити у Енглеској 2015. изричит је био Брет Гуспер, извршни директор светске куће рагбија.

Сви ће имати подјенако време за одмор које ће бити уједначеније у односу на претходно Светско првенство. Такође, мотрићемо на клубове за које сумњамо да праве проблеме репрезентативцима из мање развијених тимова. Опште је познато да неки клубови практично недозвољавају својим играчима да играју за своју земљу. То је нешто слично избегавању пореза и ми ћемо и томе стати на пут – рекао је Аустралијанац који се наметнуо за позицију у Међународном рагби борду одличним маркетиншим радом широм света али и играњем рагбија у домовини али и Француској

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.