ПОРИКАЛ УНИШТИО ПЕРПИЊАН

СЛОМИО СРЦЕ РОДНОГ ГРАДА И ПОРОДИЧНОГ КЛУБА: Жером Порикал изводи победоносни казнени ударац
СЛОМИО СРЦЕ РОДНОГ ГРАДА И ПОРОДИЧНОГ КЛУБА: Жером Порикал изводи победоносни казнени ударац

Жером Порикал коме су и отац и деда играли за Перпињан а он сам био део тима који је после више од деценије поста донео титулу шампиона Француске Каталонцима, вечерас је покидао срца навијача клуба за који је успешно играо. Сада у дресу Стад Франса са 20 поена на вечерашњем мечу из шест казни и трансформације после есеја Давида Лиона, био је најзаслужнији за победу 25:22 (9:13) и пласман Парижана у финале Челинџ купа.

Меч је био изузетно узбудљив. Стад Франс је повео први на мечу казненим ударцем Порикала али су од тада момци Перпињана преузели ствари у своје руке и стекли предност на полувремену.

Трансформација Жерома Порикала после есеја Давида Лиона је донела изједначење на сусрету, што је момак рођен у Перпињану 20. септембра 1985. чинио још два пута, односно правио поравнање, а врхунац узбуђења је био када је бивши аријер Перпињана а садашњи Стад Франса, са преко 50 метара у завршници окршаја успешно извео казнени шут за тријумф 25:22.

После ударца деснице лопта је прво погодила стативу, одбила се и ударила у пречку и тек из још једног одскока прошла кроз гол за емотивни бродолом на трибинама стадиона Аим Жерал и победу рагбиста из главног града Француске који ће се поново после 2011. борити за трофеј намењен освајачу Челинџ купа.

ПЕРПИЊАН – СТАД ФРАНС 22:25 (13:9)

Стадион Аим Жерал у Перпињану.

Гледалаца: 15 000

Главни судија: Џорџ Кленси (Ирска)

ПЕРПИЊАН: Соана Таумалоло, Гиљем Гиљардо, Киси Пулу, Дан Лио, Ронам Таофифенуа, Аласдир Сторкош, Лук Наравеј, Хенри Туилаги, Флориан Цазенаве, Џејмс Хук, Адриен Планте, Лифеими Мафи, Давид Марти, Фарид Сид, Гевин Хјум.

Ронам Терен, Себастиен Таофифенуа, Жером Шустер, Гиљам Виљасеса, Давид Мили, Сионе Пиукала, Џефри Мичел, Бернар Гири

ЕСЕЈИ: Гиљем Гиљардо (11`), Џејмс Хук (23`)

КАЗНЕ: Џејмс Хук (30`, 44`, 48`, 67`)

СТАД ФРАНС: Алед Де Мелманч, Лорен Семпре, Рабах Слимани, Жерар Мустер, Скот Лавала, Давид Лион, Пијер Рабадан, Серђо Парисе, Жулијен Дупи, Жили Плисон, Хуго Боневал, Пол Вилијамс, Жефри Думајор,ереми Шинзел, Жером Порикал.

Реми Бонфилс, Стенли Рајт, Жереми Бекасу, Антон Ван Зил, Антон Бурбан, Никола Бези, Пол Ворвик, Жулијен Арис

ЕСЕЈ: Давид Лион (45`)

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Жером Порикал (46`)

КАЗНЕ: Жером Порикал ( 9`, 27`, 36`, 53`, 74`, 77`)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.