ФРАНЦУЗИ СТИГЛИ ДО НОКАУТ ФАЗЕ ПРВЕНСТВА

ПРВИ ПОЛУФИНАЛИСТИ: детаљ с претходног дуела Тулуза и Тулона
ПРВИ ПОЛУФИНАЛИСТИ: детаљ с претходног дуела Тулуза и Тулона

После прошлонедељних обавеза на међународном плану најбољи клубови из земље Галских петлова се поново окрећу домаћим обавезама које су у облику полуфинала Топ 14. Сасвим je могуће да ћемо после викенда који је пред нама у мечу за шампиона Француске видети исте тимове као и у утакмици за првака Старог континента пре седам дана обзиром да су данас у првом полуфиналном сусрету ривали Тулон и Тулуз док ће сутра копља укрстити Клермон и Кастр. Руководство најплаћеније лиге на свету одлучило је да се и ове године оба полуфинала играју у једном граду, 2013. то је Нанту.

Данашњи дуел биће реприза прошлосезонског финала. Тулуз који је у квалификацијама за полуфинале савладао Расинг Метро 33:19, је најтрофејнији клуб Француске и Европе.  У 20. полуфиналу покушаће да се приближи на само корак 20. титули државног првака, трећој за редом у случају да савлада новопеченог владара Старог континента. С друге стране, Тулон је три пута био шампион Француске али је последњи пут освојио Буклије де Бренус 1992. У лигашком делу сезоне сваки тим је на свом терену био успешнији. Тулуз је тријумфовао 32:9 29. септембра 2012. а Тулон 35:16 2. марта ове године.

Сутрадан, Клермон ће за друго финале ове сезоне, у нади да ће барем једну титулу освојити у 2013. после пропуштене прилике у мечу за трофеј Европског рагби купа, дати све од себе да савлада Кастр који је у кавлификацијама био бољи од Монпељеа 25:12. Кастр је славио у првом делу сезоне 5. октобра 2012. 16:13 док се Клермон реванширао 9. марта победом 37:10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.