СРБИЈА ПОСЛЕДЊА У ИЗРАЕЛУ, ХРВАТСКА ОСМА

ДЕТАЉ С МЕЧА ИЗРАЕЛ - СРБИЈА: Домаћи седмичар у контакту с Борисом Мартићем (лево) и Миланом Маринковићем. ФОТО: Давид Силверман
ДЕТАЉ С МЕЧА ИЗРАЕЛ - СРБИЈА: Домаћи седмичар у контакту с Борисом Мартићем (лево) и Миланом Маринковићем. ФОТО: Давид Силверман

На првом турниру дивизије Европског првенства у рагбију седам одиграном у Израелу репрезентација Србије у конкуренцији 12 државних тимова са седам пораза и ремијем завршила такмичење на последњем месту. Селекција Хрватске је била осма док су најбољи седмичари у Нетањи били Белгијанци који су у финалу Купа савладали Пољску 26:24.

Орлови су били и у групи Б дивизије А Европског првенства. Првог дана турнира претрпели су убедљив пораз од Белгије 38:0. У другом мечу Пољаци су били бољи и славили 34:7. Изабраници Марка Капора ремизирали су са Хрватском 14:14 после чега је уследио још један неуспех. У дуелу са домаћином претрпљен је пораз 24:5.

Црни тренд настављен је и другог дана турнира. У последњем мечу у групи Литванија је славила 26:5. У полуфиналу Боула у окршају са Чешком која је борбу у групи А са четири изгубљене и једном добијеном утакмицом завршила на предпоследњем месту табеле, претрпљен је још један пораз 24:14. У утакмици за 11. место Србија је поново одмерила снаге с Израелом и поново су домаћини били бољи. Овог пута су славили 19:10 чиме су последње место на турниру оставили Орловима.

ДЕТАЉ С МЕЧА ИЗРАЕЛ ХРВАТСКА: Тончи Бузов на лећима противника
ДЕТАЉ С МЕЧА ИЗРАЕЛ ХРВАТСКА: Тончи Бузов на лећима противника. ФОТО: Давид Силверман

Хрватска је у Нетањи завршила на осмој позицији. Првог дана турнира поражени су од Пољске 26:21, савладали су Израел 21:17, играли нерешено са Србијом 14:14 и изгубили од Литавније 24:12. Други дан започели су неуспехом 24:0 од Белгије, у полуфиналу Плејта претрпели су убедљив пораз од Кипра 45:7 и у утакмици за седмо место Литванија је поново била успешнија и тријумфовала 29:7.

Други турнир дивизије А Европског првенства у рагбију седам играће се 22. и 23. јуна у Белгији. Србија ће бити у групи А с домаћином, Шведском, Данском, Молдавијом и Хрватском. Стручни штаб има три недеље да исправи уочене пропусте, припреми тим и да покуша да опстане дивизији А. У супротном, Орлови ће пасти у нижи такмичарски ранг.

Хрватској не гори под ногама као Србији. На безбедном је осмом месту и такође има времена да се до 22. јуна што боље припреми и евентуално попне за коју позицију у генералном пласману.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.