БЕОГРАДСКИ РАГБИ КЛУБ ОСВОЈИО СЕДМИЦУ НА АДИ

ОСВАЈАЧИ ТРОФЕЈА: седмичари Београдског рагби клуба. ФОТО: Марко Бановић
ОСВАЈАЧИ ТРОФЕЈА: седмичари Београдског рагби клуба. ФОТО: Марко Бановић

На игралишту на Ади Циганлји одигран је пети турнир у рагбију седам Белгрејд севенс. У конкуренцији пет клубова обзиром да се Грци, односно Тесалоники Лајонс, шпански Трес Кантос и новосодаска Војводина нису појавили на терену поред Београдског мора, трофеј је освојио први тим Београдског рагби клуба, ветерани Џивџана су били други, треће место је освојила Будућност из Подгорице. Балкански Комарац се пласирао на четврто место док је последње припало Електричару из Крушевца.

Прва екипа Београдског рагби клуба у којој је просек година око 19 заиста је била доминантна. Демострирали су брзину, агилност, експлозивност и све остале атрибуте дисциплине која ће вратити рагби у породицу олимпијских играра у Рију 2016. Готово против сваке екипе су постигли двадесет и више поена осим против подгоричке Будућности која им је задала највише проблема.

Будућност је била Будућност али само на папиру. Момци из Црне Горе су дошли с државним тимом јер су поред момака из Подгорице играли и играчи из Арсенала из Тивта. Да је у питању била репрезентација јасно је указвала и опрема у којој су играли, односно дресови Црне Горе. Без обзира, Ђетићи су још једном показали да се рагби на њиховим просторма добро запатио и са су га прихватили страствено, оберучке и да је пред њима изузетно светла будућност ако наставе да раде у ритму као што је то до сада био случај.

ДЕТАЉ С МЕЧА БАЛКАНСКИ КОМАРАЦ - БУДУЋНОСТ. ФОТО: Бојан Белић
ДЕТАЉ С МЕЧА БАЛКАНСКИ КОМАРАЦ - БУДУЋНОСТ. ФОТО: Бојан Белић

У тиму ветерана Београдског рагби клуба, било је ветерана али и момака који то дефинитвно нису и које би сваки клуб пожелео у својим редовима попут Боре Мартића и Николе Арсића. Поред искуства и вештина које поседу ипак нису могли да савладају изузетно талентован млад тим свог клуба. Брзина Александра Недељковића је била нерешива енигма за све. Деветнаестогодиши Панчевац и бивши играч Динама у редовима БРК је доказао да од њега српски рагби може и треба  много да очекује.

Попут Будућности и Балкански Комарац је био Балкански Комарац али само на папиру и у много екстремнијој варијанти. Поред сопственх момака у редовима су имали и играче Београдског рагби клуба који су одлично играли али и двојицу Панчеваца Бранка Гвозденовића и Стефана Гроздановића који су можда тихо најавили оживљавање Динама. Образ Шпаније, односно клуба Трес Кантоса је одбранио један играч из сателит града Мадрида Карлос Наваро.

Увек за рагби расположен Филип Грујић је окупио седмичаре који су на турниру такмичили под радним именом Електричар из Крушевца. Нису остварили ни једну победу али нису ни клонилу духом. На свакој утакмици су показали велику борбеност али и по који одличан потез у акцији.

УЧЕСНИЦИ ТУРНИРА НА АДИ
УЧЕСНИЦИ ТУРНИРА НА АДИ. ФОТО: Марко Бановић

На турниру је сво време владала одлична атмосфера и расположење. Рагби седам је привукао разне знаижељнике на Ади Циганлији а међу њима је било петоро момака из Француске који су дошли у српску престоницу због доброг провода али и на момачко путовање пре него што се један од њих ожени. Изразили су жељу да заиграју и молба им је била услишена. У последњој утакмици Балканског Комарца обукли су дрес бившег Жаркова и одиграли друго полувреме.

У паузи турнира снаге су одмерили јуниори Београдског рагби клуба и Славије из Москве. Џивџанчићи су били далеко бољи од вршњака из Русије иако можда резултат није на најбољи начин осликао чињенично стање на терену. Подмладак момака са Аде Циганлије је укњижио седам есеја наспрам три ривала.

Организација самог догађаја је била добра. Момци из Београдског рагби клуба су потрудили да се сви лепо и пријатно осећају на Ади Циганлији. Једина нелогичност је дезинформисаност Александра Митровића. Познатији као Аца Душа, председник Београдског рагби клуба није знао да у просторијама свога клуба имају кабловску телевизију. Зашто је ова информација била битна – из једноставног разлога јер се јуче после такмичарског дела играла утакмица Купа четири нације између Јужне Африке и Аргентине коју су учесници турнира могли да гледају, што сви и нису били у прилици због незнања Митровића.

РEЗУЛТАТИ ТУРНИРА БЕЛГРЕЈДС СЕВЕНС

БАЛКАНСКИ КОМАРАЦ – БРК 7:38

БРК ВЕТЕРАНИ – ЕЛЕКТРИЧАР 59:0

БУДУЋНОСТ – БАЛКАНСКИ КОМАРАЦ 28:13

БРК – БРК ВЕТЕРАНИ 26:5

ЕЛЕКТРИЧАР – БУДУЋНОСТ 5:33

БАЛКАНСКИ КОМАРАЦ – БРК ВЕТЕРАНИ 5:21

БРК – ЕЛЕКТРИЧАР 43:0

БУДУЋНОСТ – БРК ВЕТЕРАНИ14:19

БАЛКАНСКИ КОМАРАЦ – ЕЛЕКТРИЧАР 28:0

БРК – БУДУЋНОСТ 19:0

ПЛАСМАН ЕКИПА НА ТУРНИРУ БЕЛГРЕЈД СЕВЕНС

БРК

БРК ВЕТЕРАНИ

БУДУЋНОСТ

БАЛКАНСКИ КОМАРАЦ

ЕЛЕКТРИЧАР

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.