БОРБА ЗА МЕСТО У ПОЛУФИНАЛУ СУПЕР РАГБИЈА

ДЕТЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА КРУСЕЈДЕРСА И РЕДСА
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА КРУСЕЈДЕРСА И РЕДСА

Прилику да се први докопају полуфинала Супер рагбија кроз квалификациони меч сутра ујутро ће имати Крусејдерси и Редси који ће одмерити снаге на терену стадиона Рагби Лика Парк у Крајтчрчу. У другој утакмици за пролазак међу четири најбоље франшизе елитног такмичења јужне хемисфере у суботу пре подне по централноевропском времену у престоници Аустралије Брамбиси дочекују Читасе базиране у Блумфонтејну.

Први квалификациони меч биће реприза финала Супер рагбија из 2011. када су момци из Бризбејна савладали Крсташе и први пут од 1994. и финала тадашњег Супер 10, односно први пут у професионалној ери постали шампиони такмичења које чине врхунски тимови Аустралије, Јужне Африке и Новог Зеланда. Дуел у Крајстчрчу биће 20. између Крусејдерса и Редса с тим да су момци из Кантерберија успешнији са 13 победа док су их Редси остварили шест. Последњи окршај је припао Крсташима док су претходна три завршена у корист Црвендаћа рачунајући и поменуто финле из 2011.

ДЕТЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА КРУСЕЈДЕРСА И РЕДСА
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА КРУСЕЈДЕРСА И РЕДСА

Ове године такмичарски жреб није спојио ове две екипе које врве од репрезентативаца. То се поготово може констатовати за Крусејдерсе у чије се редове, додуше, само на клупу за резерве, вратио капитен светских шампиона Ричи Мек Коув али свима је јасно колико само његово присуство доприноси атмосфери у тиму а поготово када се нађе и на терену.

Када има свој дан Квејд Купер је у стању да чини чуда на игралишту у добитној комбинацији са Вилом Гинијом што их чини дуом изузетно неугодним за противнике. Међутим, опште је позанто колико је Купер, родом са Новог Зеланда, омражен лик на Аотеарои због дуела (инцидената) са Ричијем Мек Коувом и сигурно је да му публика није опростила грехе учињене над крилним треће линије мелеа Крусејдерса и Новог Зеланда.

Обзиром да ове сезоне нису претрпели ни један пораз на свом стадиону у Крајтчрчу, Крсташе видим као полуфиналисте Супер рагбија.

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА БРАМБИСА И ЧИТАСА
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА БРАМБИСА И ЧИТАСА

У другом квалификационом мечу копља ће укрстити победик Аустралисјке конференције и шеста екипа из генералног пласмана. Брамбиси су до сада два пута били шампиони Супер рагбија, 20011. и 2004. док су још 1997, 2000., и 2002. играли финале а 2003. крајњи досег им је био полуфинале што их чини најуспешнијом франшизом земље кенгура. Од како их је пре две године преузео Џејк Вајт који је са Јужном Африком био светски шампион 2007. у Француској, Брамбисима је кренуло набоље. Прошле године за једно место, тачније за за један бод им је промакао плеј оф.

С друге стране, Читаси никад до сада нису играли утакмице нокаут фазе Супер рагбија. Од како су се прикључили елити 2006. готово редовно су били топовско месо осталим учесницимма такмичења. Ове године, тотално је друга прича. На свом терену су одиграли осам мечева и изгубили свега један. Састајали су се са четири аустралијске франшизе и у сва четири меча забележили су победе али ове године распоред им у лигашком делу није доделио Брамбисе. Гостовали су на осам утакмица на свега три претрпели пораз. Са Брамбисима су играли до сада само седам мечева, два добили и пет изгубили.

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА БРАМБИСА И ЧИТАСА: Крисиан Леали` ифано пролази кроз крдо Гепарда
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА БРАМБИСА И ЧИТАСА: Крисиан Леали` ифано пролази кроз крдо Гепарда

Гепарди долазе у главни град Аустралије чили и одморни јер су у последњем колу Супер рагбија били слободни док су Брамбисе поштено намучили и победили Вестерн Форси у Перту. Једино што поред игре момака из Канбере може да засмета рагбистима из Блумфонтејна је 10.699 километара баздушном линијом и осам бременских зона које су морали да превале да би осетили мирис и укус Дивљих коња.

У полуфиналу за седам дана шампиони јужне хемисфере и освајачи Новозелландске конференције-Чифси у Хамилтону чекају боље пласирану екипу из генералног пласмана која прође квалификациони меч док ће Булсима, победницима Јужноафричке конференције, ривали бити други тим који прође бараж.

ПАРОВИ НОКАУТ ФАТЗЕ СУПЕР РАГБИЈА

ТРОФЕЈ НАМЕЊЕН ШАМПИОНУ
ТРОФЕЈ НАМЕЊЕН ШАМПИОНУ

Квалификациони мечеви:

20. јул:

КРУСЕЈДЕРС – РЕДС, стадион Еј Ем Ај, Крајстчрч

21. јул

БРАМБИС – ЧИТАС, стадион Канбера, Канбера

Полуфинала, 27. јул:

БУЛС – боље пласирани победник квалификационог меча,
стдаион Лофтус Версфилд, Преторија

ЧИФС – други победник квалификационог меча
стадион Ваикато, Хамилтон

Филане:

3. август…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.