ДИНАМО ИСТУПИО ИЗ ТАКМИЧЕЊА

(НАЖАЛОСТ) ПОНОВО НИШТА ОД ДИНАМА.
(НАЖАЛОСТ) ПОНОВО НИШТА ОД ДИНАМА.

Рагби клуб Динамо, најстарији клуб с ових простора који у континуитету функционише од свог настанка 17. јануара 1954. године, донео је одлуку да иступи из такмичења. У допису послатом Рагби савезу Србије и осталим клубовима руководство Панчеваца покушало је да објасни разлоге за престанак такмичења. Динамов допис преносимо Вам у потпуности.

Поштовани,

Обавештавамо Вас да је Управни одбор Р.К. „Динамо“ донео Одлуку да због проблема са терминима за тренинге, односно не могућности одржавања и нормалног тренирања, иступимо из сениорског такмичења Првенства Србије у сезони 2010 – 2011.

Од приватизације Ф.К. „Динамо“, не можемо наћи заједнички језик, и добити термине за трениге на терену где постоје рефлектори. Пошто је то једини терен са осветљењем, и омогућава ноћне тренинге, који нама највише и једино одговарају,  јер играчи иду у школу или су запослени. Од почетка пролећног дела наши играчи због такве ситуације нису имали скоро ни један тренинг и било би неозбиљно када би дозволили да се такмиче, под таквим условима. Разговори између локлане самоуправе,  Р.К. „Динамо“ са једне стране и Ф.К: „Динамо“ са друге, нису завршени и не можемо са сигурношћу рећи ни када ће бити, па је због такве ситуације УО Р.К. „Динамо“ и донео овакву Одлуку.

Захваљујемо органима РСС и свима клубовима, који су нам изашли у сусрет и имали разумевања да одложимо одигравање утакмица. Сматрамо да је коректније да одустанемо сада, него да гомиламо обавезе и себи и другим клубовима.

Уколико буде могућности, Рагби клуб „Динамо“ ове године покушаће да се такмичи у рагбију 7, као и млађим категоријама, одигравајући пријатељске и тренинг утакмице.

Спортски поздрав,                    генерални секретар Р.К. „Динамо“

Омер Хамзагић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.