ИРЦИ У ПОТЕРИ ЗА ПОБЕДОМ

У ПОТРАЗИ ЗА ПОБЕДОМ: Шон О` Брајан у нападу пртив Триколора пре седам дана.
У ПОТЕРИ ЗА ПОБЕДОМ: Шон О` Брајан у нападу пртив Триколора пре седам дана.

Остало је тачно 20 дана до почетка Светског првенства на Новом Зеланду а репрезентаиције са Старог континента лагоно приводе свеоје припреме и првере крају. Данас ће у Кијеву Румуни на мегдан Украјини, Велс дочекује Аргентину на Миленијуму у Кардифу, Шкотска Италију на Марејфилду у Единбургу док највише пажње привлачи реванш Ираца и Француза на Ленсдаун роуду у Даблину где ће бити и извештач Рагби Озона.

ИЗ ДАБЛИНА: Јован Бајић.
ИЗ ДАБЛИНА: Јован Бајић.

Триколори су пре седам дана у Бордоу са 19:12 нанели рагбистима са Смарагног острва други пораз у оквиру припрема за Монијал обзиром да су недељу дана раније изгубили од Хајлендера 10:6 у главном граду Шкотске што је све укупно створило велики притисак на Диклена Кидија и његове изабранике.

Међутим, сутра ће Ирци играти пред својом публиком на реновираном, тачније, новоиграђеном Ленсдаун роуду а оно што улива веру домаћим присталицама да ће Детелине замиристаи максималним интезитетом и тиме омамити Галске петлове и коначно им донети тренутке радости и славља је чињеница да њихов тим бити у пуном сатаву.

У репрезентацију се поред талисмана ирског рагбија и капитена репрезентације Брајана О` Дрискола вратио и Пол О` Конол који ће заједно с још једим повратником Џејмијем Хислипом додатно ојачати меле. Дијагонала је у односу на окршај с Французима на стадиону Шабан Делма претрпела шест измена где ће Феликс Џонс с позиције аријера дебитовати у дресу с националним симболом.

Марк Ливермон који је после победе у Бордоу констатовао да његови играчи напредују је направио 14 промена у тиму а последња се односи на дебитанта из претходне суботе Рафаела Лакафија. Чепа Биариц Олимпика на клупи за резерве замеиће капитен Тери Дисуто где ће му друштво правити Фабијен Барсела коме утакмица с Ирцима бити прва после готове две године паузе проузроковане бројним повредама.

СТРЕЛАЦ ЈЕДИНОГ ЕСЕЈА ПРОТЕКЛЕ СУБОТЕ: Винсен Клер.
СТРЕЛАЦ ЈЕДИНОГ ЕСЕЈА ПРОТЕКЛЕ СУБОТЕ: Винсен Клер.

И нтересантно ће бити у Единбургу где ће копља укрстити можда две репрезентације из Европе које су можда и највише напредовале. Шкоти су управо победом против Ираца показали да се полако али сигурно уздижу што су Италијани дефинитвно потврдили у претпоследњем колу овогодишњег Купа шест нација тријумфом пртив Француза 22:21 у Риму где су претходно жестоко намучили и Ирце и Велшане. Међутим, у последњем окршају две стране на истом спортском здању где ће и сутра одмерити снаге Шкотска је славила 21:8.

Колико интересовање влада за утакмицу Велс – Аргентина најбоље осликава податак да за једну купљену карту која кошта 20 фунти добијате другу за џабе. Да би било јасније, карта за место међу голубовима испод крова стадиона Миленијум за меч од пре недељу дана с Енглеском коштала је 40 фунти.

Categoriesn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.