КРУСЕЈДЕРСИ И ЧИФСИ ОТВАРАЈУ ДРУГО КОЛО СУПЕР РАГБИЈА

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ МЕЧА ЧИФСА И КРУСЕЈДЕРСА: Ерон Круден у продору против Крсташа
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ МЕЧА ЧИФСА И КРУСЕЈДЕРСА: Ерон Круден у продору против Крсташа

Без обзира што су четири јужноафричка тима протеклог викенда пустили прву крву 19. сезоне Супер рагбија, најјаче клупско такмичење јужне хемисфере пуним интезитетом креће сутра рано ујутро по централо европском времену утакмицама другог кола. На самом старту имаћемо прилику да уживамо у репризи прошлогодињег полуфинала јер прву, комплетну рунду отвара сусрет најтрофејније франшизе, односно Крусејдерса којима у госте долазе две године за редом шампиони Сурер рагбија – Чифси.

У редовима Крсташа, тачније на крилног треће линије скрама момака из Крајстчрча биће капитен тима и репрезентације Новог Зеланда Ричард Мек Коув, док изостају саиграчи из клуба и државне селекције Керијан Рид и Данијел Картер што се тиче звучнијих имена.

И Чифси имају пробема са повредама али међу 15. који ће започети меч биће оба ко-капитена, Лиам Месам и Ерон Круден. После рада, односно играња у Јапану, и две године одсуства, на аријера од почетка меча Дејв Рени моћи ће да рачуна на Милса Милианину, једног од свега пет играча који су одиграли 100 утакмица за Нови Зеланд. Интересантно је да ће у стартној постави Чифса бити и Роби Фруен, момак који је пре операције на срцу и преласка у Хамилтом, афирмацију стекао управо у Кантерберију и Крусејдерсима.

Сер Џон Кирвајн који је у све три припремне утакмице форсирао Бенџија Маршала на отварачу, не само да неће поставити избеглицу из лиге у унију на десетку, него легенде Ен Ер Ела неће бити ни мећу првих 15. Бенџијево одсуство попуниће Крис Ноукс а на пут Данидена и терена Форсајт Бара где ће се меч Хајлендерса и Блузса одиграти неће бити ни Ма` ае Нонуа нити Тонија Вудкока који су се мећу Плавце вратили тима суботњег ривала.

ПАРОВИ ДРУГОГ КОЛА СУПЕР 15 РАГБИЈА

Сутра:

ЧИФС – КРУСЕЈДЕРС

ЧИТАС – БУЛС

Субота:

ХАЈЛЕНДЕРС – БЛУЗС

БРАМБИС – РЕДС

ШАРКС – ХУРИКЕЈНС

ЛАЈОНС – СТОРМЕРС

Недеља, 23. фебруар:

ВАРАТАС – ВЕСТЕРН ФОРС

У другом колу су слободни РЕБЕЛСИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.