КРУСЕЈДЕРСИ УБЕДЉИВИ ПРОТИВ МОАНЕ

 

СТРЕЛАЦ ЕСЕЈА У ПОБЕДИ ПРОТИВ ПАСИФИКЕ: Скот Барет
СТРЕЛАЦ ЕСЕЈА У ПОБЕДИ ПРОТИВ ПАСИФИКЕ: Скот Барет

У уводној утакмици 13. кола Супер Рагби Пацифика, Моана Пасифика је претрпела 12. везани пораз у сезони. У последњој утакмици у 2023. на свом терену стадиона Маунт Смарт у Окланду, Крусејдерси су их убедљиво савладали (29:0)

Крсташи су начели Моану Пасифику акцијом из контра напада. Најпре је Тамаити Вилијамс из руку избио лопту Кристијану Леали` ифану. Убрзо су момци из Крајстчрча стигли до есеј простора домаћих. Пред саму гол линију је оборен Вил Џордан који је приликом пада проиграо Сионеа Таликуиа. Крилном треће линије мелеа је преостало само да се баци између статива. Фергус Брук је био сигуран из трансформације за 0:7.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА СТАДИОНА МАУНТ СМАРТ У ОКЛАНДУ: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА СТАДИОНА МАУНТ СМАРТ У ОКЛАНДУ: Јован Бајић

Вођство је увећао Мака Спрингер полагањем у сам угао што је Ферусу Бруку учинило изузетно тешким шут за додатна два поена који је промашио.

До одласка на одмор у листу стрелаца су се уписали Вил Џордан и Ноа Хотхам есејима. Оба полагања успешно је претворио Фергус Фрук за 0:29 на полувремену.

Крсташима је требало свега седам минута у наставку да поново постигну есеј. Овог пута стрелац је био Броди Мек Алистер. После добро убачене лопте у аут и формираног мола, талонер је узео лопту код себе и пошто је унешен од стране саиграча у есеј простор, положио је.

Почасни есеј за Моану Пасифику укњижио је Тима Фаинга` ануку. Полагање десног крила трамсформисао је бивши репрезентативац Аустралије, родом са Самое Кристијан Леали`ифано.

Капитен Крусејдерса, шампиона Супер рагбија Скот Барет, постигао је последњи есеј на утакмици који је такође оверио Фергус Брук за коначних 41:7.

Завршница утакмице протекла је у знаку Тимоци Таватаванаваија. Фиџијанац који је са клупе за резерве појачао редове Моане Пасифике имао је пред крај меча неколико страховитих продора, али ипак није успео да помогне екипи да извуче повољнији исход.

МОАНА ПАСИФИКА – КРУСЕЈДЕРС 7:41 (0:29)

Стадион Маунт Смарт у Окланду

Гледалаца: 5.000

Главни судија: Рубен Кејн

Помоћници: Брендон Пикерли, Маркус Плејли

Судија у ТВ студију: Глен Њуман

МОАНА ПАСИФИКА: Абрахам Поле, Самиуела Моли, Крис Апоуа, Aлекс Мек Роби, Махонри Нгакуру, Миркл Фаи` ианги, Алмада Мотуга, Соломоне Фунаки, Ереатара Енари, Кристијан Леали` ифано, Нериа Фомаи, Леви Аумуа, Фине Иниси, Тима Фанга` ануку, Вилијам Хавили

Лутеру Толаи, Езекиел Линденмут, Сосефо Апикотоа, Махонри Накуру, Џона Мау` у, Џонатан Тауматеине, Хенри Таефу, Тимоци Таватаванавиа

ЕСЕЈИ: Тима Фанга` ануку (55`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Кристијан Леали` ифано (56`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

КРУСЕЈДЕРС: Кершав Сајкс Мартин, Броди Мек Алистер, Тамаити Вилијамс, Скот Барет, Зак Галагер, Сионе Хавилиталитуи, Кори Келоув, Калун Грејс, Ноа Хотхам, Фергус Брук, Мака Спрингер, Дала Мек Лиод, Џек Гудхју, Чеј Фихаки, Вил Џордан

Иоане Моанану, Ендру Турнер, Себастијан Калдер, Доминик Гардинер, Мајкл Дурмонт, Таха Кемара, Вил Гуалтер

ЕСЕЈИ: Сионе Талитуи (10`), Мака Спрингер (20`), Вил Џордан (36`), Ноа Хотхам (39`), Броди Мек Алистер (47`), Скот Барет (67)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Фергус Брук (11`, 37,` 39`, 68`)

КАЗНЕ: Фергус Брук (19`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.