НОВИМ ПОРАЗОМ ОРЛОВИ ИСПАЛИ ИЗ ГРУПЕ Б, ДИВИЗИЈЕ 2 КУПА ЕВРОПСКИХ НАЦИЈА

ПРЕЛАЗЕ У НИЖИ РАНГ: рагбисти Србије. ФОТО: архива РАГБИ ОЗОНА
ПРЕЛАЗЕ У НИЖИ РАНГ: рагбисти Србије. ФОТО: архива РАГБИ ОЗОНА

Рагбисти Србије изгубили су и шесту утакмицу у групи Б, дивизије 2 Купа европских нација, чиме су дефинитвно остали заковани за дно табеле и аутоматски испали из друштва у којем су се до сада налазили. Пети пораз у низу Орловима су нанели репрезентативци Данске који су на терену стадиона Краљ Петар I на Бањици победили 33:19 (0:11), због којег ће се Србија у новом двогодишњем циклусу борити у групи Ц, дивизије 2.

Гости су прво полувреме решили у своју корист са две казне и есејем и на основу виђеног у 40 минута игре могао се наслутити још један неуспех Орлова, поготово почетком другог дела игре када су још једним полагањем и трансформацијом Данци повели 18:0.

Да имају карактер, могућности и способности да се носе са ривалом, репрезентативци Србије су доказали направивши прекрет са три есеја постигнутим у распону од десетак минута. Приказаном игром, дигавши расположену публику на гоге која је их громогласно бодрила, стекао се утисак да ће Орлови остварити победу у драми и евентуално изборити бараж за останак у групи.

Међутим, хладан туш је уследио када су Викинзи на противниково убацивање узели лопту у скраму, проследили је до крила које је са своје половине терена прошло неколицину играча Србије и положило у сам угао есеја.

Ни тада се пулени Драгана Грујића нису предавали али у претераној жељи да што пре врате игубљену предност, необраћавши пажњу на противника, покшали су акцију да развију до крила по левој страни терена али је Данац прозрео намеру ривала, пресекао додавање и неометано постигао четври есеј.

Пораз је потврђен казненим ударцем у последњем минуту сусрета за коначних 33:19 којим ће се Орлови дефинитивно опростити од групе Б, дивизије 2 Купа европских нација.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.