НОВИ ПОРАЗ БУЛСА, ШАРКСИ И ПРОВИНЦИЈАЛЦИ У ПОЛУФИНАЛУ


ДЕТАЉ С МЕЧА НА ЛОФТУСУ: Бикови у чељусима Ајкула
ДЕТАЉ С МЕЧА НА ЛОФТУСУ: Бикови у чељусима Ајкула


У пред последњем, деветом колу Премијер дивизије Кари купа један од најтрофејнијих клубова, тачније, други најтрофејнији клуб Јужне Африке, претрпео је још један пораз. Блу Булси су и пети пут остали кратких рукава, овог пута на њиховом стадиону Лофтус Версфилд у Преторији који је годинама, деценијама био сисноним за неосвојиву тврђаву. Главобољу су им задали рагбисти Натал Шаркса савладавши их 18:16 (9:6) и тиме резервисали место у полуфиналу где ће се дефинитвно наћи и Вестерн Провинс после тријумфа 36:23 (11:9) над Голден Лајонсима.

У редовима екипе из Дурбана у листу стрелаца су се уписали Фредерик Јоханес Зеилинга а четири казнена ударца и Бач Џејмс са два. Једини есеј на мечу био је дело другог центра домаћих Френсиса Вентера док је отварач Хандре Полард био прецизан из трансформације и три казне.

Додатни разлог за разочарање домаћих навијача је била и чињеница да су Ајкуле у две ситуације биле с играчем мање на терену због жутих картона Јакеса Ботеса у 35. минуту и Жана Дејсела у 60. и опет успели да однесу бодове из Преторије. Биковима је за утеху остао бонус бод за пораз од седам и мање понеа разлике.

РЕЗУЛТАТИ ДЕВЕТОГ КОЛА ПРЕМИЈЕР ДИВИЗИЈЕ КАРИ КУПА

БЛУ БУЛС – НАТАЛ ШАРКС 16:18 (6:9)

ГРИКУС – ФРИ СТЕЈТ ЧИТАС 21:52 (7:14)

ВЕСТЕРН ПРОВИНС – ГОЛДЕН ЛАЈОНС 36:23 (11:9)

ТАБЕЛА ПРЕМИЈЕР ДИВИЗИЈЕ КАРИ КУПА ПОСЛЕ ДЕВЕТОГ КОЛА

[table “45” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.