ОЛ БЛЕКСИ ПОТВРДИЛИ ДОМИНАЦИЈУ

НЕПРИКОСНОВЕНИ: Крило Ол блекса Хозеа Гир и продору против Спрингбокса.
НЕПРИКОСНОВЕНИ: Крило Ол блекса Хозеа Гир у продору против Спрингбокса.

Нови Зеланд је потврдио је да је најбољи тим света. У првој утакмици петог, последњег кола премијерне сезоне Купа четири нације која није имала тачкмичарски значај обзиром да су још претходне суботе оверили титулу шампиона јужне хемисфере, Ол блекси су на терену стадиона Сокер сити у Совету победили Јужну Африку 32:16 (12:16) и још једном доказали да им тренутно нема равних.

По уводним тренуцима сусрета није се могао наслутити коначан исход јер су Спрингбокси после прве четвртине меча водили 10:0 есејем Брајана Хабане, трансформацијом и казном Јохана Гусена. Предност би била и већа да отварач домаћих није промашио три казнена ударца.

Ол блекси су за свега осам минута направили преокрет јер је најпре Семјуел Вајтлок положио лопту иза противничке гол линије прешавши преко Јохана Гусена са Адрианом Штраусом на леђима а који трен касније и Ерон Смит после одличног продора Хозее Гира. Данијел Картер је за разлику од првог покушаја за додатна два поена био сигуран из другог.

ДОМИНАНТНИ: Семјуел Вајтлок у продире у есеј простор Јужне Африке.
ДОМИНАНТНИ: Семјуел Вајтлок у продире у есеј простор Јужне Африке.

Ипак, Јужна Африка је до одласка на одмор поново прешла у вођство с две казне Елтона Јакиса који је заменио повређеног Јохана Гусена.

У наставку светски шампиони су показали зашто су најбољи на планети. Не само да су направили нови преокрет него су и спречили ривала да постигне поене у других 40 минута.

За свега двадесетак секунди другог полувремена Новозеланђани су опет били у предности јер је после добро изведеног почетног ударца Ма` а Нону одличну акцију крунисао есејем. Десет минута касније и Конрад Смит се уписао у листу стрелаца за бонус бод Ол блексима а Данијел Картер је погодио обе трансформације и био сигуран за дроп гол.

СЛАБА УТЕХА: Брајан Хабана, стрелац јединог есеја за Јужну Африку у рукама Ол блекса.
СЛАБА УТЕХА: Брајан Хабана, стрелац јединог есеја за Јужну Африку у рукама Ол блекса.

Интересантно је Спрингбокси нису смогли снаге да покрену семафор ни у тренутцима када су Ол блекси били с играчем мање јер је Израелу Дагу ирски арбитар Алан Роланд показао жути картон због улазка у рак из офсајда. Куриозитет је да су гости и с 14 играча на терену повећали предност казном Данијела Картера за коначних 32:16.

Тријумфом у Совету капитен Новог Зеланда Ричи Мек Коув је постао први играч на свету који иза себе има 100 репрезентативних победа.

ЈУЖНА АФРИКА – НОВИ ЗЕЛАНД 16:32 (16:12)

Главни судија: Алан Роланд (Ирска).

Помоћници: Роман Поли (Француска), Грег Гарнер (Енглеска).

Судија у ТВ студију: Шон Велдсман (Јужна Африка).

ЈУЖНА АФРИКА: Тендаи Мтаварира, Адриан Штраус, Јани Ду Плеси, Ебен Етцебет, Андриес Бекер, Францоа Лоу, Вилјем Албертс, Дуан Вермулен, Руан Пинар, Јохан Гусен, Франсоа Хугард, Жан Де Вилијерс, Јако Тауте, Брајан Хабана, Зен Кичнер.

Тиан Либенберг, Конрад Остхојзен, Флип Ван Дер Мерве, Марсел Коетце, Елтон Јанкис, Жуан Де Јонг, Патрик Ламби.

ЕСЕЈИ: Брајан Хабана (13`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Јохан Гусен (14`)

КАЗНЕ: Јохан Гусен (20`), Елтон Јанкис (37`, 40`).

НОВИ ЗЕЛАНД: Тони Вудкок, Ендру Хор, Овен Френкс, Броди Реталик, Семјуел Вајтлок, Лиам Месам, Ричи Мек Коув, Кериан Рид, Ерон Смит, Данијел Картер, Хозеа Гир, Ма` а Нону, Конрад Смит, Кори Џејн, Израел Даг.

Кевин Миаламу, Бен Френкс, Лук Романо, Адам Томсон, Пири Випу, Ерон Круден, Тамати Елисон.

ЕСЕЈИ: Семјуел Вајтлок (26`), Ерон Смит (34`), Ма` а Нону (41`), Конрад Смит (53`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Данијел Картер (34`, 43`)

КАЗНА: Данијел Картер (71`).

ДРОП ГОЛ: Данијел Картер (64`).

ЖУТИ КАРТОН: Израел Даг (67`).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.