ОЛ БЛЕКСИ УСПЕШНО ЗАПОЧЕЛИ ОДБРАНУ ТИТУЛЕ

 

ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Бен Смит пролази Израела Фолауа пред постизање првог од три есеја
ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Бен Смит пролази Израела Фолауа пред постизање првог од три есеја

Шампиони света и Купа четири нације успешнo су започели одбрану трофеја у најелитнијем репрезентативном такмичењу јужне хемисфере победом у Сиднеју. На терену стадиона Аустралија изабраници Стива Хенсона освојили су пет бодова у дуелу са Валабисима не дозволивши домаћинима да узму ни бонус поен који се добија за пораз од седам и мање поена разлике. У тиму са Аотеарое практично никога не можемо издвојити јер су сви одлично одиграли али јунак сусрета био је Бен Смит хет триком.

Аустралију је отворило крило Новог Зеланда својим првим есејем постигнутим већ у трећем минуту. Круден је био прецизан из трансформације а нешто касније и из казне али је у међувремену Кристиан Леали` ифано два пута успешно извео казнене ударце на гол и још два пута после поменута казне Крудена чиме су момци у златно – зеленим дресовима прешли у вођство. Међутим, Нови Зеланд је за свега три минута направио преокрет и повео са осам разлике полагањима Ерона Крудена и капитена Ричарда Мек Коува а Круден је претворио само сопствени есеј.

НЕДОВОЉНО ДОБРИ ЗА ОЛ БЛЕКСЕ: Адам Ешли Купер у нападу Аустралије
НЕДОВОЉНО ДОБРИ ЗА ОЛ БЛЕКСЕ: Адам Ешли Купер у нападу Аустралије

Валабиси су се вратили одличним поентирањeм Вила Гиније. Мајкл Хуер је украо лопту Новозеланђанима у ауту и упослио демија који је после фантастичног трка од 75 метара поентирао и омогућио једностaвну трансформацију Кристиану Леали` ифану али је Ерон Круден закључио прво полувреме и вођство гостију 25:19 још једном казном.

У наставку Леали` ифано је казненим ударцем приближио Валабисе на три заостатка али то је било све што су Озији успели да учине на мечу до саме завршнице и есеја Џејмса О Конора у судијској надоканди и претврања центра Брамбиса чиме су ублажили један од најгорих пораза на свом тлу.

Бен Смит је са још два полагања и Конрад Смит једним, запечатили су судбину Аустралије а у листу стрелаца уписао се и Бауден Барет трансформацијом јер је одменио Ерона Крудена који је морао да напусти игру због повреде. Тиме је Нови Зеланд остварио јубиларни 100. тријумф у дуелима са Валабисима и однели победу у мечу који се од формирања Купа три, односно четири нације игра и за Бледислоу куп.

Аустралија – Нови Зеланд 29:47 (19:25)

Стадион Аустралија у Сиднеју

Гледалаца: 80.000

Главни судија: Крег Жубер (Јужна Африка)

Помоћници: Јако Пајпер (Јужна Африка), Лоренс Ван Дер Мерве (Јужна Африка)

Судија у ТВ студију: Шон Велдсман (Јужна Африка)

АУСТРАЛИЈА: Џејмс Слипер, Стивен Мур, Бен Александер, Роб Симонс, Џејмс Хорвил, Хју Мек Маниман, Мајкл Хупер, Бен Моувен, Вил Џениа, Мет Тумуа, Џејмс О’Конор, Кристијан Леали’ифано, Адам Ешли-Купер, Израел Фолау, Џеси Мог

 

Саиа Фаинга’а, Скот Сио, Секопе Кепу, Скот Фарди, Лајам Џил, Ник Вајт, Квејд Купер, Тевита Куридрани

ЕСЕЈИ: Вил Гинија (38`), Џејмс О` Конор (80`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Кристиан Леали` ифано (39`, 80`)

КАЗНЕ: Кристиан Леали` ифано (8`, 12`, 23`, 28`, 47`)

НОВИ ЗЕЛАНД: Тони Вудсток, Ендру Хор, Овен Франкс, Лук Романо, Семјуел Вајтлок, Стивен Луатуа, Ричард Мек Коув, Кериан Рид, Ерон Смит, Ерон Круден, Џулиеан Савеа, Ма’а Нону, Конрад Смит, Бен Смит, Израел Даг

Кевин Меаламу, Бен Франкс, Чарли Фаумуина, Броди Реталик, Сем Кејн, Тавера Кер-Барлоу, Бауден Барет, Рајан Кроти

ЕСЕЈИ: Бен Смит (3`, 57`, 72`), Ерон Круден (29`), Ричард Мек Коув (32`), Конрад Смит (52`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ерон Круден (4`, 30`, 54`), Бауден Барет (73`)

КАЗНЕ: Ерон Круден (20`, 40` 67`)

ЖУТИ КАРТОНИ: Семјуел Вајтлок (79`)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.