ОРЛИЋИ ШЕСТИ, ШАХОВНИЧАРИ ДРУГИ У ГРУПИ Б ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА ЗА ИГРАЧЕ ДО 18 ГОДИНА

ДЕТАЉ С ПРИПРЕМНОГ МЕЧА ЗА ЕП: Подмладак Србије и Хрватске у акцији. ФОТО: Берислав Рожман.
ДЕТАЉ С ПРИПРЕМНОГ МЕЧА ЗА ЕП: Подмладак Србије и Хрватске у акцији. ФОТО: Берислав Рожман.

Од 23. до 30. марта у Француској је одиграно Европско првенство за играче до 18 година. Репрезентације Србије и Хрватске су се бориле у групи Б заједно с Летонијеом, Швајсцарском, Литванијом, Луксембургом, Украјином и Холандијом за прелазак у виши ранг. У конкуренцији осам селекција Орлићи су такмичење завршили на шестом месту док су се млади Шаховничари с Холанћанима који су прешли у групу А, надигравали за прво место.

Интересанто је да су јуниори Хрватске за годину дана квалитетом прешли вршњаке из Србије. Орлићи се у групи Б Европског првенства за играче до 18 година налазе већ две сезоне док су се Шаховничари у друштво где је Србија већ две године пласирали тек лане.

Можда би учинак момака које су пуних девет месеци за изазове у Француској припремали Марко Јовановић, Марко Жеравица и Иван Пирковић био бољи да су имали среће приликом жреба. Први противник Орлића је била увек јака Украјина која је славила 34:10, мада ни Хрвати нису имали повољнијег противника али су савладали Литванију 18:7.

У другом колу Шаховничари су победили све бољи Луксембург 18:16 и тиме се пласирали у финале а репрезентативци Србије у мечу којим су избегли утакмицу за опстанак у групи, савладали старе муштерије Летонце 24:19, који су касније испали из групе Б.

У сусретима за коначан пласман Орлићи су претрпели и други пораз, овог пута од Литваније 29:3, коју је у првом мечу надиграла Хрватска 18:7 и тиме завршили такмичење на шестом месту. Шаховничарима се за прелазак у групу А испречила Холандија која их је убедљиво победила у финалу 51:3

РЕЗУЛТАТИ ГРУПЕ Б ЕВРОПСКОГПРВЕНСТВА ЗА ИГРАЧЕ ДО 18 ГОДИНА

Четвртфинала:

ЛИТВАНИЈА – ХРВАТСКА 7:18

ХОЛАНДИЈА – ЛЕТОНИЈА 77:3

УКРАЈИНА – СРБИЈА 34:10

ШВАЈЦАРСКА – ЛУКСЕМБУРГ 15:19

Полуфинала:

ХРВАТСКА – ЛУКСЕМБУРГ 18:16

ХОЛАНДИЈА – УКРАЈИНА 65:3

ЛИТВАНИЈА – ШВАЈЦАРСКА 22:18

ЛЕТОНИЈА – СРБИЈА 19:24

За седмо место:

ШВАЈЦАРСКА – ЛЕТОНИЈА 35:5

За пето место:

ЛИТВАНИЈА – СРБИЈА 29:3

За треће место:

ЛУКСЕМБУРГ – УКРАЈИНА 5:10

За прво место:

ХРВАТСКА – ХОЛАНДИЈА 3:51

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.