ПОЗНАТА ТРИ ОД ЧЕТИРИ ПОЛУФИНАЛИСТА КУПА ШАМПИОНА

НЕЗАУСТАВЉИВИ: чеп Сараценса Били Вунипола у продору против Глазгов Вориорса
НЕЗАУСТАВЉИВИ: чеп Сараценса Били Вунипола у продору против Глазгов Вориорса

Одиграни су први мечеви четвртфинала Купа шампиона. Први на мегдан су изашли рагбисти Единбурга и Манстера где су гости славили 17:13 (3:10), у другом су Сараценси декласирали Глазов 56:27 (22:13) док је у ирском дербију Леинстер савладао Алстер 21:18 (11:13). У последње четврфинале резервисано је за француски двобој Расинга и Тулуза.

Шкоти су остали без оба представника у завршници за европски трон. Момци из престонице северних Келта имали су предност два пута на мечу, 10:7, и 13:10. Међутим, гости су оба пута претекао вођство Единбурга.

Најзаслужнији за преокрете је био са есеја Кеит Ерлс, а свој допринос су дали трансформацијама Џоеј Карбери и Та56јлер Белендал који је једном био прецизан и из казне чиме је Манстер обезбедио рекордно 14. полуфинале у најјачем клупском такмичењу Старог континента.

Други представник Шкотске је трагичније завршио европску каријеру ове сезоне јер су Сараценси једноставно били исувише бољи. Глазгов Вориорси су били достојан противник у првом полувремену, чак су и први повели есејем Алија Пирса и претварањем Адама Хејстингса али је екипа из северозападног Лондона до краја сусрета седам пута поентирала од чега су Лиам Вилијамс и Дејвид Стретл два пута положили лопту иза противничке гол линије за тријумф  56:27.

У ирском дербију одиграном пред пуним трибинама стадиона Ленсдаун роуд у Даблину, Леинстер је био умешнији у окршају са Алстером. Рагбисти из Северне Ирске су имали шансу поново да победу у завршници меча али је Џон Куни промашио трансформацију после есеја резервисте Лука Маршала који је ушао у игру минут раније чиме је остало 18:18.

Ипак, седам минута пред крај меча Рос Брн је направио одлучујућу превагу за победу 21:18.

У последњем четвртфиналу Купа шампиона Европе снаге ће су Паризу одмерити Расинг 92 и Стад Тулузион.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ЧЕТВРТФИНАЛА КУПА ШАМПИОНА ЕВРОПЕ

Јуче:

ЕДИНБУРГ  – МАНСТЕР 13:17 (10:3)

САРАЦЕНС – ГЛАЗГОВ ВОРИОРС 56:27 (22:13)

ЛЕИНСТЕР – АЛСТЕР 21:18 (11:13

Данас:

РАСИНГ 92 – ТУЛУЗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.