ПОРАЗ ИРСКЕ НА ЛЕНСДАУН РОУДУ

ОСТАЛИ КРАТКИХ РУКАВА: Капитен Ираца Брајан О` Дрискол у дуелу с Французима.
ОСТАЛИ КРАТКИХ РУКАВА: Капитен Ираца Брајан О` Дрискол у дуелу с Французима.

Рагбистима Ирске нису била довољна три есеја да остваре прву победу у првом мечу Купа шест нација одиграном на реновираном стадиону Ленсдаун роуд у Даблину. У сусрету пуном неизвесности и преокрета боље су се снашли Французи захваљујући недисциплини домаћина које су у поене претворили шутери Морган Пара и Димитри Јашвили док је једино полагање гостију било дело Максима Мердара за тријумф 25:22 (12:15).

Ирци су одлично започели меч есејем Фергуса Мек Фадена који је трансформисао Џонатан Секстон. Триколори су преко Моргана Паре умањили вођство домаћих прецизним шутем из казне а отварач Ленстера је на исти начин поново вратио предност на седам поена разлике.

ДЕТАЉ С МЕЧА ИРСКА - ФРАНЦУСКА: Фергус Мек Фаден постиже први есеј за Детелине.
ДЕТАЉ С МЕЧА ИРСКА - ФРАНЦУСКА: Фергус Мек Фаден постиже први есеј за Детелине.

Репрезентативни деми Клермона у следећих 12 минута са још три казне постарао се за преокрет. Ипак, последњу реч у првом делу игре имали су домаћини. Томас О` Лири је успео да положи лопту на саму гол линију а Секстон је пропустио прилику да из повољне ситуације претварањем обезбеди додатна два поена.

По повратку из свлачионице Французи су изједначили још једном казном Паре а у 55. минуту Орелин Ружери одлиним продором створио је стопроцентну есеј шансу коју је материјализовао Максим Мердар. Димитри Јашвили који је заменио Пару био је сигуран из трансформације као и осам минута касније за предност Триколора од десет поена.

НАЈАВИО ПОБЕДУ: Максим Мердар постиже есеј за изједначење.
НАЈАВИО ПОБЕДУ: Максим Мердар постиже есеј за изједначење.

Рагбисти са Смарагног острва нису се предали и стрпљиво су градили акције. Направили су фантастичних 25 фаза испред есеј простора Француза док лопта није стигла до чепа Џејмија Хислипа који се нашао на позицији крила и поентирао. Ронан О` Гара са саме аут линије успео да претвори есеј осмице Ленстера што је приближило Ирце на само три поена разлике.

Имали су прилику Детелине и да дођу до нова два бода из контра напада којим су се поново нашли испред гостујуће гол линије али им је у пресудном тренутку испала лопта у напред. Задњих два минута меча Французи су мудро потрошили на ракове и понавњаље склапања мелеа до задњег звиждука судије Дејвида Пирсона.

ЏЕЈМИ ХИСЛИП ИЗВРЋЕ ЈОАНА ЈУЖЕА.
ЏЕЈМИ ХИСЛИП ИЗВРЋЕ ЈОАНА ЈУЖЕА.

ИРСКА – ФРАНЦУСКА 23:25 (15:12).

Стадион Ленсдаун роуд у Даблину.

Гледалаца: 55.000.

Главни судија: Дејвид Пирсон (Енглеска).

Помоћници: Вејн Барнс (Енглеска), Дејвид Чејнџелинг (Шкотска).

Судија у ТВ студију: Брајан Фаулер (Велс).

ИРСКА: Кејн Хили (Том Корт 57`), Рори Бест (Шон Кронин 76`), Мајк Рос, Донака О` Калахан, Пол О` Конол (Лио Кален 80`), Шон О` Брајан, Дејвид Волас, Џејми Хислип, Томас О` Лири (Ион Ридан 68`), Џонатан Секстон (Ронан О` Гара 63`), Кејт Ерлс, Гордон Д` Арси, Брајан О` Дрискол, Фергус Мек Фаден, Лук Фицџералд.

ЕСЕЈИ: Фергус Мек Фаден (4`), Томас О` Лири (37`), Џејми Хислип (68`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џонатан Секстон (6`), Ронан О` Гара (68`).

КАЗНЕ: Џонатан Секстон (15`).

ФРАНЦУСКА: Томас Доминго (Силван Марконет 50`), Вилијем Серват, Николас Мас, Жулијен Пијер (Жерон Тион 64`), Лионел Нале, Тери Дусотуа, Жулијен Бонер (Себастијан Шабал 54`), Иманол Харинодоки, Морган Пара (Димитри Јашвили 54`), Франсоа Трин Дук, Максим Мердар, Дамијен Трајл (Јаник Жузион 73`), Орелин Ружери, Јоан Јуже, Клемон Пуатрено (Венсан Клер 51`).

ЕСЕЈИ: Максим Мердар (55`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Димитри Јашвили (56`).

КАЗНЕ: Морган Пара (10`, 19`, 22`, 28`, 50`), Димитри Јашвили (63`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.