ПРВО СЛАВЉЕ ВАРАТАСА У КАМБЕРИ ПОСЛЕ 2005. , ПЛАВЦИ СРЕДИЛИ ПОГЛАВЦЕ У ХАМИЛТОНУ

СЛАВЉЕ: Саиграчи поздрављају Ситалекија Тиманија који је постигао победносни есеј за Варатасе.
СЛАВЉЕ: Саиграчи поздрављају Ситалекија Тиманија који је постигао победносни есеј за Варатасе.

Сусрет чиме је стартовао други дан шестог викенда Супер 15 припао је Квинсленд Редсима који су убедљиво свладали јужноафричке Читахсе 41:8 (21:3), нешто касније у Хамилтону Блузси су победили домаће Чифсе 16:13 (6:10), док су Варатаси у аустралијском окршају на гостујућем терену тријумфовали 29:22 (12:12) против Брамбиса, први пут после шест година. У току дана снаге ће одмерити Стормерси и Вестерн Форс, односно Булси и Лајонси.

У првом мечу другог дана шестог кола Супер 15 Квинсленд Редси су декласирали Читахсе на стадиону Снакорп у Бризбејну 41:8 (21:3). Два пута у листу стрелаца уписали су се Род Дејвис и капитек Вил Гинија док су по једном поентирали Дигби Иоане и Саиа Фаинга. Утешни есеј за Леопарде постигао је Вилхем Стенкамп.

ДВОСТРУКИ СТРЕЛАЦ ЗА РЕДСЕ: Дигби Иоане у продору.
ДВОСТРУКИ СТРЕЛАЦ ЗА РЕДСЕ: Дигби Иоане у продору.

У новозеландском дербију Блузси су били срећнији и успешнији да под правом провалом облака на гостовању у Хамилтону на стадиону Ваикато савладају Чифсе 16:13 (6:10) . Домаћини су шокирали госте јер је у буквално првим секундама меча Лиам Месам поентирао а леви стуб Сона Таумалоло је удвостручо предност у 21. минуту. До одласка на одмор Лук Мек Алистер с две казне приближио је Плавце на 10:6.

Ипак, Окланђани су успели да направе преокрет јер је одличан продор Исаие Тоеава био испраћен а шут Лука Мек Алистера у есеј простор поклопио је Џеред Пејн а Мек Алистер је с готово аут линије успешно извео трансформацију. После иницијативе и жестоког притиска гости су направили казну испред статива што је у многоме олакшало посао Мајку Дилејнју да поравна резултат. Међутим, сличну ситуацију на другој страни искористио је Мек Алистер и обезбедио три победоносна поена за нова четири бода.

ДЕТАЉ С МЕЧА ЧИФС - БЛУЗ
ДЕТАЉ С МЕЧА ЧИФС - БЛУЗ

Први период утакмице две најуспешније аустралијске франшизе протекао је у шутерском обрачуну Куртлија Била и Мета Гитоа. Оба играча по четири пута су били сигурни из казне а у том двобоју домаћи Брамбиси су изашли као морални победници јер је Гито у надокнади времена са 35 метара изједначио.

Уводни тренутци другог полувремена припали су домаћинима јер су повели казном Гитоа. Есеј Рајана Кроса који је поклопио шутнуту лопту Била у есеју Брамбиса и трансформација аријера поново је довела Варатасе у вођство а Бил га је нешто касније увећао петим успешно изведеним казненим ударцем. Поентирање Бена Александера омогућило је Гитоу да из претварања поново поравна резултат али је Ситалеки Тимани полагањем у последњим тренутцима сусрета извукао прву победу Варатаса у Камбери после 2005. што је Куртли Бил оверио трансформацијом.

КОЛБИ ФАИАНГА У КОНТАКТУ С ВАРАТАСОМ.
КОЛБИ ФАИАНГА У КОНТАКТУ С ВАРАТАСОМ.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ШЕСТОГ КОЛА СУПЕР 15

Јуче:

РЕБЕЛС – ХУРЕКЕЈНС 42:25 (20:20)

Данас:

РЕДС – ЧИТАХС 41:8 (21:3)

ЧИФС – БЛУЗ 13:16 (10:6)

БРАМБИС – ВАРАТАС 22:29 (12:12)

Касније у току дана:

СТОРМЕРС – ВЕСТЕРН ФОРС

БУЛС – ЛАЈОНС

Сутра:

КРУСЕЈДЕРС – ШАРКС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.