РЕШЕНА МИСТЕРИЈА ПЛЕЈ ОФА СУПЕР РАГБИЈА

ПОСЛЕДЊЕ КОЛО ДАЛО УЧЕСНИКЕ НОКАУТ ФАЗЕ
ПОСЛЕДЊЕ КОЛО ДАЛО УЧЕСНИКЕ НОКАУТ ФАЗЕ

Последње, 19. коло Супер рагбија одиграно протеклог викенда дало је коначну реч ко ће све бити учесник нокаут фазе елитног такмичења јужне хемисфере. Директни полуфиналисти су Варатаси и Крусејдерси док ће кроз квалификације места међу најбоље четири франшизе покушати да изборе у међусобмин дуелима Шаркси и Хајлендерси, односно Брамбиси и Чифси.

Момци из Сиднеја су остали на првом месту у генералном пласману декласиравши у рагби унији варијани Стејту оф Ориџину, Редсе у сред Бризбејна 34:3 (17:3). За убедљиву победу Варатаса побринули су се Куртли Бил са два полагања и Џоно Ленс и Ник Фипс са по једним, док је Бернар Фоли био стрелац преосталих 14 поена из четири трансформације и две казне.

Једине и слабо утишне поене за Редсе је укњижио Мајк Харис казненим ударцем у трећем минуту, чиме су Црвендаћи, иронично, повели на мечу.

Крсташи су у јужњачком дербију Аотеарое у дуелу са директним ривалом за прво место у Новозеландској конференцији супели да задрже лидерску позицију у својој групи, односно другу у генералном пласману. Лакше него што се могло наслутити, Крусејдерси су средили Хајлендерсе 34:8 у мечу са којег смо Вас директно извештавали.

Сигурном игром и тријумфом 47:25 у Канбери против Вестерн Форса, Брамбиси су завршили лигашки део такмичења на четвртој позицији у генералном пласману, кваификовали се за плеф оф, уједно онемогућивши исто франшизи из Перта да први пут од свог настанка уће у разигравање.

Херојском победом 11:3 (3:0) на Иден парку у Окланду и шампион Супер рагбија је одржао наде за одбрану титуле и евентуално освајање треће узастопне савладавши Блузсе у мечу у којем многи нису давали велике шансе Чифсима. Ипак, екипа базирана у Хамилтону успела је да превазиђе очеквања јавности, надигра Плавце из најбећег града Новог Зеланда и избори квалификације за полуфинале.

Тријумфом против Стормерса у јужноафричком дербију одиграном на терену стадиона Њулендс у Кејп Тауну, Шарски су остали на трећем месту у коначном поредку и једини тим са југа Црног континента који ће се борити за нслов најбоље на јужној хемисфери.

Овога викенда, тачније у суботу, играће се квалификације за полуфинала Супер рагбија где су већ Варатаси и Крусејдерси. Обзиром да су трећи у генералном пласману Шаркси ће угостити шесте Хајлендерсе, док ће четвртопласираним Брамбисима на мегдан доћи Чифси.

РЕЗУЛТАТИ ПОСЛЕДЊЕГ 19. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

БЛУЗС – ЧИФС 8:11 (0:3)

БРАМБИС – ВЕСТЕРН ФОРС 47:25 (21:6)

БУЛС – РЕБЕЛС 40:7 (12:7)

КРУСЕЈДЕРС – ХАЈЛЕНДЕРС 34:8 (17:3)

РЕДС – ВАРАТАС 3:34 (3:17)

ЛАЈОНС – ЧИТАС 60:25 (27:13)

СТОРМЕРС – ШАРКС 10:34 (10:19)

У последњем колу слободни су ХАЈЛЕНДЕРСИ

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПОСЛЕ ПОСЛЕДЊЕГ 19. КОЛА

[table “28” not found /]

ПАРОВИ КВАЛИФИКАЦИЈА:

Субота, 19. јул:

БРАМБИС – ЧИФС

ШАРКС – ХАЈЛЕНДЕРС

ПОЛУФИНАЛА

26. јули:

КРУСЕЈДЕРС – боље пласирана екипа из генералног пласмана

ВАРАТАС – слабије пласирана екипа из генералног пласмана



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.