РУСИ ДЕБИТОВАЛИ, АМЕРИКАНЦИ ПОБЕДИЛИ

ДЕТАЉ С МЕЧА РУСИЈА - САД: Ваздушни дуел Медведа и Амера.
ДЕТАЉ С МЕЧА РУСИЈА - САД: Ваздушни дуел Медведа и Амера.

У једином мечу петог такмичарског дана на Светском првенству на Новом Зеланду Баћушке нису имале среће у историјској утакмици за руски рагби. Сусретом у оквиру групе Ц чиме су се први пут представили Мондијалу и широј светској јавности Медведи су на стадиону Јероу у Њу Плимуту претрпели пораз од Сједињених Амричких Држава 13:6 (10:3).

ИСТОРИЈСКИ ТРЕНУТАК: Јури Кушнарев постиже прве поене за Русе на СП.
ИСТОРИЈСКИ ТРЕНУТАК: Јури Кушнарев постиже прве поене за Русе на СП.

А све је почело као у најлепшем сну за Русе који су постали 25 нација на завршној смотри најбољих репрезентација планете. Казна отварача Јурија Кушнарева у другом минуту утакмице биће златним словима уписана у историју рагбија као први поени Руса на светским првенствима и засигурно ући у спортске анале највеће земље на свету која обухвата 11, 5 процената површине Земљине кугле, тиме више јер су повели против Американаца.

Међутим, руска бајка није дуго трајала. Зачаран сан Медведа у јаву је претворила казна Криса Вилса а у ноћну мору есеј демија Мајка Петрија после чега је аријер Сараценса био сигуран за додатна два поена и предност 10:3.

Вилс је поново био прецизан из казне средином другиг полувремена за вођство од десет поена разлике али Руси су успели да извуку први, историјски бод који се добија за пораз од седам и мање поена у првој утакмици на светском првенству казненим ударцем Константина Рачкова три минута пред крај меча.

АМЕРИКАНАЦ ТАКУДЗВЕ НГВЕЊА ПОКУШАВА ДА ПОБЕГНЕ ОДБРАНИ РУСИЈЕ.
АМЕРИКАНАЦ ТАКУДЗВЕ НГВЕЊА ПОКУШАВА ДА ПОБЕГНЕ ОДБРАНИ РУСИЈЕ.

Утакмица против Американаца свакако да је била најбоља прилика Русији да забележи победу обзиром да се налазе у групу где су још Аустралија, Ирска и Италија. Добро, нада последња умире. Можда ако се деси неко чудо, Рује савладају Азуре за пет дана у Нелсону. Тешко је за поверовати да имају шансе 25. септембра против Ирске а исте дефинитвно не постоје у последњем окршају који ће играти с Валабисима првог дана октобра месеца.

Редакција Рагби Озона директно и ексклузивно ће Вам пренети утиске и дешавања с те утакмице обзиром да ћемо бити на сустету Аустралија – Русија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.