САРАЦЕНИ УКРОТИЛИ ТИГРОВЕ, МАЈЛЕР СПАСАО СВЕЦЕ

СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА У РАЗБИЈАЊУ ЛЕСТЕРА: Крис Ештон у дуелу са Тајгерсима
СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА У РАЗБИЈАЊУ ЛЕСТЕРА: Крис Ештон у дуелу са Тајгерсима

У дерби сусрету десетог кола Премијершипа Сараценси су били убедљиви против шампиона Енглеске разбивши Лестер Тајгересе на терену стадиона Алијанц парк у севернозападном Лондону 49:10 (18:10), чиме су одржали дистанцу од три бода предности у односу на другопласиране Нортхемптон Сеинтсе који су у драми на Адамс парку у Хај Вајкомбу успели да савладају Лондон Воспсе казненим ударцем Стивена Мајлера у 80. минуту сусрета за преокрет и тријумф 17:15 (11:9).

Подвиг Светаца на гостовању Осама је утолико већи јер је капитен екипе Том Вуд десет минута пред последњи звиждук судије Мета Карлија добио жут картон због ударања противника, чиме су домаћини имали играча више до краја сусрета али нису били кадри да ниди да материјализују бројчану нити да сачувају резултатску предност у односу на ривала. Кључни тренутак се десио у последњем минуту када су Воспси на својој половини имали убацивање лопте у скрам али су под притиском мелејаца Нортхемптона начинили казну. Стивен Мајлер је био довољно присебан и концентрисан да успешно изведе ударац на гол и донесе победу и четири бода Сеинтсима.

ТРЕНУТАК ОДЛУКЕ: Стивен Мајлер изводи казнени ударац за преокрет и победу против Воспса
ТРЕНУТАК ОДЛУКЕ: Стивен Мајлер изводи казнени ударац за преокрет и победу против Воспса

У мечу који је важио за дерби кола и уопште читавог Премијершипа, браниоци титуле првака једноставно нису били достојан противник расположеним Сараценсима. Првопласирана екипа на табели, која ће то дефинитвно остати најмање до следећег кола, успела је да стрпа пет есеја Лестер Тајгерсима који су укњижили свега један.

Два пута је екзекутор за Сарацене био Крис Ештон док су по једном положили Џек Вилсон, Били Вунипола и Џексон Ври а судија је досудио и казнени, шести есеј за домаће у 71. минуту због намерног обарања скрама када је су Тигрови други пут били с играчем мање због жутог картона Томаса Валдрома. Исту казну је добио и Грам Китчнер у у 38., свега два минута после полагања, како се испоставило, јединог есеја за првака.

РЕЗУЛТАТИ ДЕСЕТОГ КОЛА ПРЕМИЈЕРШИПА

СЕЈЛ ШАРКС – ЛОНДОН АЈРИШ 15:3 (12:0)

БАТ – ХАРЛЕКВИНС 14:3 (9:3)

ЕКСЕТЕР ЧИФС – ЊУКАСЛ ФАЛКОНС 16:3 (9:3)

ЛОНДОН ВОСПС – НОРТХЕМПТОН СЕИНТС 15:17 (9:11)

САРАЦЕНС – ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС 49:10 (18:10)

ГЛОСТЕР – ВУСТЕР ВОРИОРС 12:6 (6:3)

ТАБЕЛА ПРЕМИЈЕРШИПА ПОСЛЕ ДЕСЕТОГ КОЛА

[table “18” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.