СЕВЕР НАПАДА ЈУГ

НАЈБОЉЕ С ОБЕ СТРАНЕ ХЕМИСФЕРЕ: Ол блекси изводе Хаку пред дуел с Французима у групној фази такмичења Мондијала 2011.
НАЈБОЉЕ С ОБЕ СТРАНЕ ХЕМИСФЕРЕ: Ол блекси изводе Хаку пред дуел с Французима у групној фази такмичења Мондијала 2011.

Традиционална турнеја репрезентација са севрне хемисфере јужној сутра стартује пуним интезитетом. Велшани је отварају првим од два тест меча са Јапаном. На Новом Зеланду имаћемо троструку репризу финала Мондијала 2011. јер Французи гостују светским шампионима док Енгнлези иду у посету Аргентини с којом ће одиграти два сусрета. Ирци су се одлучили да остану на северу и по једном одмере снаге са Канадом и Сједињеним Америчким Државама док ће се у Јужној Африци први пут одиграти турнир, нови пројекат Међународног рагби борда, на којем ће поред домаћина учествовати Шкотска, Италија и Самоа.

Наравно, једио ће Французи бити у пуном статаву јер су остале репрезентације из Купа шест нација дале своје најбоље играче у чопор Британских и Ирских Лавова који је на трурнеји по Аустралији где се надају да ће прославити 125 година од настајања победом у тест серији од три сусрета са Валабисима.

За Нови Зеланд ће пет играча дебитовати. Тројица из Блузса, аријер Чарлс Пиутау, центар Френсис Саили и крилни Стивен Луатуа, играч друге линије Хурикејнса Џереми Траш и стуб Чифса Бен Афеаки имаће част да у једном од три тест меча са Триколорима први пут обуку црни дрес са сребрном папрати на грудима.

Квадрангулар турнир, како су га челници Међународног рагби борда крстили, на југу Црног континента поред Спрингбокса окупиће Италијане, Шкоте и Самоанце. Циљ је да се рагби нацијама из другог нивоа квалитета, где за сада спада Самоа, пружи прилика да играју са најјачим селекцијама света како би напредовале.

Шкоти и Италијани који неће међусобно одмеравати снаге, играће са домаћином и Самоом који опет, неће играти једни против других у лигашком делу турнира али у зависнисности од учинка, постоји могућност да се ове селекције састану у мечевима за пласман.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.