СТАРТУЈУ ПОЛУФИНАЛА ХАЈНЕКЕН КУПА

ПРВИ ПОЛУФИНАЛИСТИ: капитен Алстера Јохан Мулер и Единбурга Грег Леидлоу с тофејем на стадиону Ленсдаун роуд.
ПРВИ ПОЛУФИНАЛИСТИ: капитен Алстера Јохан Мулер и Единбурга Грег Леидлоу с тофејем на стадиону Ленсдаун роуд.

Елитно такмичење најбољих клубова Европе уоквирено у Ханекен купу данас и сутра добиће финалисте 17. сезоне. Први прилику да се пласирају у меч за титулу имају рагбисти Алстера и Ендинбурга. Окршај момака из Северне Ирске и Шкотске заказан је у Даблин у са почетком у 18:45 сати док ће се други финалиста обелоданити после сутрашњег дуела Клермона и браниоца титуле Ленстера.

Како њихов стадион Рејевхил у Белфасту не испуњава критеријуме Европског клубског рагбија, претежно због недостатка капацитета, односно места на трибинама Протестанти су морали да се преселе на Ленсдаун роуд у Даблину за који их вежу изузетне упомене. У сезони 1998/1999 Алстер је први и једини пут до сада играо финале Хајнекен купа, када је и посао шампион Европе.

ДЕТАС ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА: Крег Гилрој крило Алстера и Том Браун на делу.
ДЕТАС ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА: Крег Гилрој крило Алстера и Том Браун на делу.

И сада су на добром путу да стигну до Лондона и стадиона Твикенхем где ће се играти овогодишње финале а последња препрека на путу ка британској престоници биће им Единбург. Ако момци са севера Смарагног острва подпомогнути правом малом колонијом Јужноафиканаца у својим редовима буду на нивоу играра које су пружали до сада, велика је вероватноћа да ће савладати највеће изненађење овосезонског Хајнекен купа.

Единбург је самим пласманом у полуфинале остварио највећи успех клуба на међународној сцени. Историјску победу рагбисти из главног града Шкотске постигли су елиминисавши најтрофејнији европски клуб. На Марејфилду у четвртфиналу пао је славни Тулуз, четвороструку првак Старог континента. У дуел са Алстером Единбург ће ући растерећено обзиром да су пласманом у полуфинале сигурно испунили овосезонса очекивања али ако усплеи да савладају прескупи Тулуз, вероватно могу и екипу из Белфаста.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА КЛЕРМОНА И ЛЕНСТЕРА
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА КЛЕРМОНА И ЛЕНСТЕРА

Сутра ће првак Европе у Клеромферану покушати да се домогне финала и прилике да одбрани титулу шампиона Старог континента. Плавци из Даблина имају прилику да постану тек друга екипа која је успела две године за редом да освоји Хајнекех куп. Готово да сви виде Ленстеф као фаворита пред дуел са Клермоном али треба спровести речи у дело у остварити победу на тлу Француске.

Можда је хендикеп за екипу из Топ 14 што због истих разлога као и Алстер, неће моћи да игра утакмицу на свом стадиону Марсел Мишелин где нису претрпели пораз у последње 42. утакмице али сигурно је да ће и с трибина спортског здања Шабан Делма у Бордоу имати подршку као и код куће.

ПОЛУФИНАЛНИ ПАРОВИ ХАЈНЕКЕН КУПА

Данас:

18:45

АЛСТЕР – ЕДИНБУРГ, стадион Ленсдаун роуд у Даблину

Сутра:

16:00

КЛЕРМОН – ЛЕНСТЕР, стадион Шабан Делма у Бордоу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.