ФИНАЛНИ ДАН МОНДИЈАЛА ЈУНИОРА

КАПИТЕНИ СА ТРОФЕЈЕМ: Калум Кларк и Хандре Полард (десно).
КАПИТЕНИ СА ТРОФЕЈЕМ: Калум Кларк и Хандре Полард (десно).

Финални дан седме смотре најбољих рагбиста планете до 20 година старости, одиграће се сутра увече по новозеландском времену на стадиону Норт Харбур у предграђу Окланда Албанију и на чувеном Иден парку у самом највећем граду Аотеарое. За титулу шампиона света бориће се Јужноафриканци који ће желети да је преотму од Енглеза док ће домаћини Мондијала у сусрету пре финалног одмерири снаге са Ирцима за треће место.

По виђеном у протекле три недеље, два државна тима која ће укрстити копља за злато, заиста су показала највише. Можда се за коју нијансу више истичу Бејби бокси због саме чињенице да су два пута на колена бацили  јуниоре Новог Зеланда.

У групној фази су их победили 33:24. У полуфиналу су се поново манерачили на Бејби блексе који су имали предност до 70. минута када су Јужноафриканции изједначили есејем Андреа Естхојзена. Тријумф и финале им је донело полагање међу стативе Корниела Елса и претварање капитена Хандреа Поларда.

Од друге титуле шампиона света са своју узрастну категорију, дели их победа над Енглеском која брани трон освојен лане у Француској. Све чињениуце указују да ће на последњој утакмици на Иден парку звезде будућности, али у многоме и садашњости, засијат пуним сјајем.

У првом мечу финалног дана Мондијала, на највећем стадиону највећег града и уопште највећем спортском здању Новог Зеланда, за пето место ће се састати Француска и Аустралија. После њих ће на терен момци Ирске и Бејби блекси за бронзу.

Преостале утакмице за пласман, односно за седмо, девето и 11. место ће се играти у Албанију на стадиону Норт Харбур. За пету позицију бориће се прошлогодишњи финалисти Велшани и Самоанци, за седму Аргентинци и Шкоти док ће се за 11. место, односно опстанак у елити надметати Фиџи и Италија која се лане освојивши Светски трофеј, ове године пласирала у Светско првенство.

ПАРОВИ ФИНАЛНОГ ДАНА

За 11. место:

ФИЏИ – ИТАЛИЈА, стадион Норт Харбур – Албани

За девето место:

АРГЕНТИНА – ШКОТСКА, стадион Норт Харбур – Албани

За седмо место:

ВЕЛС – САМОА, стадион Норт Харбур – Албани

За пето место:

ФРАНЦУСКА – АУСТРАЛИЈА, стадион Иден парк – Окланд

За бронзу:

ИРСКА – НОВИ ЗЕЛАНД, стадион Иден парк – Окланд

За злато:

ЕНГЛЕСКА – ЈУЖНА АФРИКА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.