ХАЈЛЕНДЕРСИ УГУШИЛИ ПОБУНУ У МЕЛБУРНУ

СРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА ПРОТИВ РЕБЕЛСА: Адам Томпсон.
СРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА ПРОТИВ РЕБЕЛСА: Адам Томпсон.

Хајлендерси из Отага савладали су Ребелсе у Мелбурну у другој утакмици првог дана деветог викенда најелитнијег клубског такмичења јужне хемисфере. Представници новозеландске франшизе на стадиону Ректенгулар у главном граду аустралијске државе Викторија стрпали су шест есеја Бунтвницима, по два су били дело Адама Томпсона и Сиалеа Пиутауа док је једно полагање Аланда Соакаиа и Кејда Покија било довољно за тријумф 40:18 (22:6).

Част дебитаната у Супер 15 рагбију одбранили су мелејци. Играч друге линије Хју Пајл и бивши Ол блек сада на месту стуба Ребелса Џорџ Сомервил поентирањима у другом полувремену док је једине поене у првом делу игре постигао Дани Ципријани из две казне.

Најлепши тренутак утакмице виђен је у 69. минуту меча када је Адам Томпсон ухватио шут Џимија Ковена истрчао шездесетак метара и постигао свој други, шести есеј за Хајлендерсе којима је ово четврта победа у низу чиме су прекинули серију Бунтовника од три тријумфа и са нових пет бодова заузели су друго место у Новозеландској конференцји из Крусејдерса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.