ХАЈЛЕНДЕРСИ ИЗНЕНАДИЛИ КРУСЕЈДЕРСЕ

ВЕЛИКО СЛАВЉЕ ГОСТИЈУ У КРАЈСТЧРЧУ: Брђани се веселе после есеја Конора Гордона Бечопа. ФОТО: Getty Images

Као гром из ведра неба, Хајлендерси су ударили на најтрофејнију екипу јужне хемисфере савладавши у дербију јужног острва Новог Зеанда на гостовању у Крајстчрчу Крусејдерсе 33:12 (16:7) у првом мечу шестог кола Супер рагби Аотеарое, које ће сутра затворити окршај Блузса и Хајлендерса у Окланду одакле ћемо вас директно и ексклузивно извештавати.

Брђани су жестоко започели меч на запрепаћење љубитеља рагбија који су се окупили на Рагби лига паку у карстчрчком насељу Едингтон, као и оних поред телевизијских екрана.

Мич Хант је отворио Крусејдерсе са две казне пре него што је трансформисао есеј Билија Хармона у 26. мнуту. Одличну игру гостију у првом полувемену отварач  је заокружио још једним прецизним ударцем на гол, овог пута из казне. Тиме су Хајлендерси четири минута пред одлазак на одмор стекли предност 16:0.

Крсташи су дошли к себи у надокнади времена првог дела игре када је, ове сезоне, врло добар Коди Тејлор поентирао. Полагање талонера је било четврто у сезони чиме је избио на чело листе играча са постигнутим есејима у 2021. Ричи Мо` унга је претворио поентирање Кодија Тејлора.

У наставку је поново Мич Хант био прецизан из казненог ударца како и после есеја Мајкла Колинса из трансформације за поновну предност Хајлендерса од 19 поена.

Давид Хавили је полагањем успео да ублажи вођство Брђана које Ричи Мо` Унга није претворио али су ратоборни момци у плаво-жутим мајцама одмах узвратили есејем Конор Гарден Бечопа и још једном трансформацијом Мича Ханта за коначних 33:12.

Слављем у Крајстчрчу, првом над Крусејдерсима од 2018. Хајлендерси су остваили најубедљивију победу икад против фаворизованог противника. Победа је већа утолико што је остварена без шесторице суспендованих првотимаца који су прекршили клупска правила напивши се на забави протеклог викенда после пораза од Хурикејнса на свом терену.

ПАРОВИ ШЕСТОГ КОЛА СУПЕР РАГБИ АОТЕАРОЕ

Данас:

КРУСЈЕДЕРС – ХАЈЕНДЕРС 12:33 (7:16)

Сутра:

БЛУЗС – ХУРИКЕЈНС

ТАБЕЛА ПРЕД ШЕСТО КОЛО СУПЕР РАГБИ АОТЕАРОЕ

[table “80” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.