ХРВАТИ ДОЧЕКУЈУ ХОЛАНЂАНЕ НА РУДЕШУ

ДЕТАЉ СА СТАРОГ ПЛАЦА ПРЕ НЕПУНЕ ТРИ ГОДИНЕ: Хрвати славе победу
ДЕТАЉ СА СТАРОГ ПЛАЦА ПРЕ НЕПУНЕ ТРИ ГОДИНЕ: Шаховничари славе победу

Рагбисте Хрватске сутра од 14 сати и 15 минута на терену стадиона Фудбалског клуба Рудеш очекује дефинитвно најввећи испит до сад у оквиру групе А, дивизије 2 Купа европских нација. Противник ће им бити селекција Холандије која је без пораза и због утакмице мање на другом месту табеле из Швајцарске. Главни стратег Милан Јелавић је имао прилике протекле недеље на делу да види конкуренте за сутрашњи меч у дуелу севера и југа, од који ће покушати да састави добитни тим за евентуалну победу којом би прескочили Малту и заузели треће место у групи.

Новозеланђанин хрватског порекла на челу стручног штаба и овог пута је повео са собом момке с јужне хемисфере, тачније Џеја Ајуба из Аустралије и Марија Озића и Келеб Брауна с Аотеарое а има оних који играју у Белгији попут Ујаковића, док се Матеј Ромчевића сам јавио из Француске, чији је држављанин, Хрватском рагби савезу и изразио жељу да игра за репрезентацију. Остатак су играчи из домаћих клубова и поднебља.

ПЛАКАТ ЗА СУТРАШЊИ МЕЧ
ПЛАКАТ ЗА СУТРАШЊИ МЕЧ

Шаховничари и рагбисти из земље ветрењача и кломпи нису непознаница једни другима. До сада су се три пута састајали и предност је на страни Холанђана који су славили на свом терену 1. новембра 1998. године 29:7 и тачно деценију касније али с 18:12. Оно што иде на руку Хрватима је да су последњем одмеравању снага 24. априла 2010. године на Старом плацу у Сплиту савладали Холандију 16:14 .

Као што су на то већ навикли публику у својој држави али и у региону, утакмицу репрезентације директно ће преностити други програм Хрватске радио телевизије.

ТАБЕЛА ГРУПЕ А, ДИВИЗИЈЕ 2 КУПА ЕВРОПСКИХ НАЦИЈА

[table “13” not found /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.