ШАМПИОНИ ФРАНЦУСКЕ И ПРВАЦИ ЕВРОПЕ ПРЕТРПЕЛИ ПОРАЗ У ТРЕЋЕМ КОЛУ ТОП 14

ЗАУСТАВЉЕНИ: Дану Русову у продору против Гренобла
ЗАУСТАВЉЕНИ: Дану Русову у продору против Гренобла

После трећег кола Топ 14 нема екипе која није окусила сласт победе али ни тима који није осетио горчину пораза. Први тријумф у сезони остварили су рагбисти Монпељеа савладавши на свом терену стадиона Ив Ду Мануар Брив 33:24 (12:3) док је први неуспех у доживео шампион Европе. Тулон је на готовању Греноблу био поражен 28:26 (15:12) а слична судбина је задесила и првака Француске јер је Кастр поклекао у Бордоу где су домаћи славили 21:20 (12:9).

Галактикосима Мурара Буђелала нису помогла ни два жута картона играча Гренобла да избегну премијерни пораз у сезони. Мет Гито је постигао једини есеј за Тулон у последњем минуту сусрета али Џони Вилкинсон који је био прецизан из седам казни и укњижио 21. поен промашио трансформацију за реми и поделу бодова после полагања бившег репрезентативца Аустралије.

ОСТВАРИЛИ ПРВИ ТРИЈУМФ: отварач Монпељеа Франсоа Трин Дук у контакту с играчем Брива
ОСТВАРИЛИ ПРВИ ТРИЈУМФ: отварач Монпељеа Франсоа Трин Дук у контакту с играчем Брива

Више недисциплине је било у Монпељеу где је главни агбитар био принуђен да покаже чак шест жутих картона, два домаћинима и четири гостима у чему можемо наћи један од главних разлога пораза Брива.

Бордо је бацио на колна првака државе и најплаћеније лиге Европе и света дроп голом Пијера Бернара у 77. минуту за преокрет и тријумф 21:20. Отварач љубичасто – црвених је уједно био стрелац свих поена за своју екипу јер је поред шута из одскока био прецизан и из шест казни.

Несретно је прошао и Тулуз на гостовању Клермону. Најуспешнији клуб Европског рагби купа са четири титуле првака Старог континента и 19. пута шампиони Француске потопила је Жута подморница есејима Жулиена Де Суззе Бардија, Томаса Доминга,  Жулијена Бонара и Веслија Фофане док је Брок Џејмс демонстрирао шутерски арсенал са три претварања, три казе и дроп голом.

РЕЗУЛТАТИ ТРЕЋЕГ КОЛА ТОП 14

СТАД ФРАНС – БИЈАРИЦ ОЛИМПИК 38:3 (16:3)

КЛЕРМОН – ТУЛУЗ 38:19 (13:10)

БОРДО – КАСТР 21:20 (12:9)

МОНПЕЉЕ – БРИВ 33:24 (12:3)

РАСИНГ МЕТРО – ОЈОНАКС 22:9 (6:9)

БАЈОН – ПЕРПИЊАН 31:20 (13:9)

ГРЕНОБЛ – ТУЛОН 28:26 (15:12)

ТАБЕЛА ТОП 14 ПОСЛЕ ТРЕЋЕГ КОЛА

[table “20” not found /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.