ШАМПИОН ПАО НА ПРВОМ ИСПИТУ

ДЕТАЉ С МЕЧА ЛОНДОН АЈРИШ - ХАРЛЕКВИНС: Иске избеглице комбинују.
ДЕТАЉ С МЕЧА ЛОНДОН АЈРИШ - ХАРЛЕКВИНС: Иске избеглице комбинују.

Прво коло Премијершипа донело је изненађења. У дуплом лондоском дербију одиграном на стадиону Твикенхем којим већ традиционално почње првенство, шампион Енглеске је претпео први пораз. Воспси су савладали Сараценсе 25:20 али то је ништа у порешењу с оним што се десило у Лестеру. Европске великане, Тајгерсе надиграли су Ексетер Чифи који су тек прошле сезоне ушли у елиту забележивши победу 30:28 (15:23).

ИЗВЕШТАВА С ТВИКЕНХЕМА: Јован Бајић.
ИЗВЕШТАВА С ТВИКЕНХЕМА: Јован Бајић.

У првој утакмици дуплог лондонског дербија Харлеквинси су умало прокоцкали предност 13:6 с полувремена. Топси Оџо, брзоного крило Лондон Ајриша у размаку од 11 минуда од првог у другој половини меча, постигао је два есеја чиме су Ирске избеглице дошле до преокрета. Међутим, најпре казна Ника Еванса и трансформација после полагања Угоа Моње вратила је Харлекине у вођство које су успели да сачувају до краја утакмце.

Пред други сусрет на Твикенхему Сараценси су важили за фаворита али шампион Енглеске ту улогу није успео да оправда на терену храма рагбија без обзира што су после уводних тренутака меча момци у црном стекли предност од 6:0 казнама Овена Фарела. До одласка на одмор Осе су водиле 13:9 есејем Кристијана Вејда уз претварање и две казне Никија Робинсона.

ТАЛОНЕР САРАЦЕНСА СКАЛК БРИЦ ПОКУШАВА ДА ПРОЂЕ РИКИЈА ФЛУТИЈА
ТАЛОНЕР САРАЦЕНСА СКАЛК БРИЦ ПОКУШАВА ДА ПРОЂЕ РИКИЈА ФЛУТИЈА

Сарацени су поново повели захваљујући два успешна ударца на стативе Чарлија Ходсона који је преузео шутерске дужности заменивши младог Фарела али и то је било кратог даха јер су Воспси опет имали предност поентирањем Тома Варндела. Робинсон је опет био прецизан за два додатна поена и нешто касније из казне чиме је уоквирен пораз шампиона Енглске.

РЕЗУЛТАТИ ПРВОГ ДАНА, ПРВОГ КОЛА ПРЕМИЈЕРШИПА

ЛОНДОН АЈРИШ – ХАРЛЕКВИНС 24:29 (6:13)

САРАЦЕНС – ЛОНДОН ВОСПС 15:20 (9:13)

ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС – ЕКСЕТЕР ЧИФС 28:30 (15:23)

ВОСТЕР ВОРИОРС – СЕЈЛ ШАРКС 17 :12 (7:6)

ЊУКАС ФАЛКОНС – БАТ 9:22 (9:13)

Сутра:

НОРТХЕМПТОН СЕИНТС – ГЛОСТЕР

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.