ХУРИКЕЈНСИ СЛАВИЛИ ПРОТИВ РЕБЕЛСА

СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА ПРОТИВ БУНТОВНИКА: крило Урагана Џулијен Савеа

Хурикејси су наставили победносни низ у Транстасман Супер рагбију, савладавши у Велингтону на стадиону Скај, Ребелсе 35:13 (14:3) у утакмици која је отворила другу рунду такмичења франшиза Новог Зеланда и Аустралије. Continue reading “ХУРИКЕЈНСИ СЛАВИЛИ ПРОТИВ РЕБЕЛСА”

ПАРСОН ОКАЧИО КОПАЧКЕ О КЛИН

џејмс парсон
ПОВЛАЧИ СЕ СА ИГРАЧКЕ СЦЕНЕ: Џејмс Парсон. ФОТО: Getty Images

Талонер Блузса и Норт Харбура, тридествогодишњи Џејмс Парсон, месец пред почетак нове Супер рагби сезоне, обавестио је јавност да је завршио професионалну играчку каријеру.  Continue reading “ПАРСОН ОКАЧИО КОПАЧКЕ О КЛИН”

ЕВРОПА ДОБИЈА НОВОГ ВЛАДАРА

У утакмци за трон Старог континента данас ће се на стадиону Ештон гејт у Бристолу састати тимови који никад до сад нису имали част да буду на престолу. У финалу Купа европских шампиона копља ће укрстити Ексетер Чифси и Расинг Метро 92. Continue reading “ЕВРОПА ДОБИЈА НОВОГ ВЛАДАРА”

ОБЈАВЉЕН РАСПОРЕД УТАКМИЦА ЗА ПРВЕНСТВО ЧЕТИРИ НАЦИЈЕ

ТАКМИЧЕЊЕ ЈЕ ПРЕД НАМА

Тело које руководи Првенством четири нације, односно Рагби првенством и Супер рагбијем СААНЗАР (South Africa Australia New Zealand Argentina Rugby) саопштило је распоред мечева за најјаче репрезентативно такмичење јужне хемисфере. У шест недеља, кроз шест кола од 7. новембра до 12. децембра Валабиси, Спрингбокси, Лос Пумаси и Ол блекси ће се у Аустралији борити за јужњачи престо. Continue reading “ОБЈАВЉЕН РАСПОРЕД УТАКМИЦА ЗА ПРВЕНСТВО ЧЕТИРИ НАЦИЈЕ”

ДРАМА ДВА КОЛА ПРЕ КРАЈА АОТЕАРОЕ

СУПЕР РАГБИ АОТЕАРОА

Остало је још две рунде до краја такмичења у Супер рагби Аотеарои а три од пет екипа су и даље у трци за трофеј намењен најбољој франшизи Новог Зеланда. На почетку деветог кола Хурикејнси ће сутра покушати своју прилку да одрже у животу у окршају са Чифсима док ће Крусејдерси у недељу желети да се освоје у случају да савладају Хајлендерсе. Continue reading “ДРАМА ДВА КОЛА ПРЕ КРАЈА АОТЕАРОЕ”

УРАГАНИ ОБЈАВИЛИ ТИМ ЗА МЕЧ СА КРУСЕЈДЕРСИМА

Хурикејнси су наптавили две измене у тиму за окршај са Крсташима у недељу у Велингтону у односу на екипу која је претрпела пораз 30:20 у Окланду од Блузса пре недељу дана. Continue reading “УРАГАНИ ОБЈАВИЛИ ТИМ ЗА МЕЧ СА КРУСЕЈДЕРСИМА”

ПОЧИЊЕ СВЕТСКИ КУП!

лого
лого

Пред нама је оно што је сваки прави љубитељ рагбија са нестрпљењем очекивао последње четири године, а биће уоквирено деветим издањем Светског купа које ће данас почети после церемоније отварања утакмицом на стадиону Токијо између домаћина Јапана и Русије. Continue reading “ПОЧИЊЕ СВЕТСКИ КУП!”

ПОЗНАТИ ПАРОВИ ПОЛУФИНАЛА ЕВРОПСКИХ КУПОВА

ТРОФЕЈИ НАМЕЊЕНИ ОСВАЈАЧИМА КУПА ШАМПИОНА И ЧЕЛИНЏ КУПА
ТРОФЕЈИ НАМЕЊЕНИ ОСВАЈАЧИМА КУПА ШАМПИОНА И ЧЕЛИНЏ КУПА

После одиграних утакмица током протеклог викенда одређени су парови полуфинала Купа шампиона и Челинџ купа који ће се бити на програму пред последњег викенда месеца априла. Тачни датуми и време почетка сусрета за титулу првака Старог континента се зна док ће за Челинџ куп бити накнадно објављени. Continue reading “ПОЗНАТИ ПАРОВИ ПОЛУФИНАЛА ЕВРОПСКИХ КУПОВА”

ПОЗНАТИ ПОЛУФИНАЛИСТИ ЧЕЛИНЏ КУПА

ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Питер Бетхам постиже један од три есеја против Светаца
ХЕТ ТРИК ЈУНАК: Питер Бетхам постиже један од три есеја против Светаца

У викенду за нама одиграла су се и четврфинала Челинџ купа. У петак су Сејл Шаркси били бољи Конехта 20:10 (20:3). У суботу су Харлеквинси надиграли Вустер Вориорсе 18:16 (8:5), односно Ла Рошел Бристол Берсе 39:15 (29:10) док је у недељу  Клермон савладао Нортхемптон Сеинтсе 61:38 (22:3). Continue reading “ПОЗНАТИ ПОЛУФИНАЛИСТИ ЧЕЛИНЏ КУПА”