ПОСЛЕДЊИ ЛЕТ ОРЛОВА

СВИ ЗАЈЕДНО ДО ПОБЕДЕ: рагбисти Србије. ФОТО: архива РАГБИ ОЗОНА
СВИ ЗАЈЕДНО ДО ПОБЕДЕ: рагбисти Србије. ФОТО: архива РАГБИ ОЗОНА

Сениорска репрезентација Србије данас ће у 14 сати и 30 минута против Данске, на стадиону Фудбалског клуба Рад Краљ Петар I на Бањици, одиграти последњу утакмицу у двогодишњем систему такмичења Купа европских нација, односно у оквиру групе Б, дивизије 2. Орлови морају да остваре победу у сусрету, у супротном, пашће у ниже друштво. У предигри два државна тима, од 12 сати ће се одржати Куп Србије за петлиће и пионире, посла сата касније почеће окршај ветерана Београда и Панчева. Целу увертиру пред окршај Орлова и Викинга ће затворити рагбисткиње Србије које ће демонстрирати своје умеће у рагбију седам од 13 сати и 30 минута.

И у случају победе Орловима није загарантован опстанак у групи обзиром да се налазе на последњем месту табеле, док је Данска место изнад Србије, има два бода више и утакмицу мање коју ће одиграти на домаћем терену против Летоније 3. маја. Да се деси најбољи сценарио по Србију, односно да изабраници Драгана Грујића тријумфују и узмз бонус бод за четири и више постигнутих есеја, тачније свих 5, и да Данаска данас не освоји ни један бод као ни у последњој утакмици у Одензеу против Летоније, Орлови ће тек тада изборити бараж за опстанак у групи. Још једностваније, да би Србија остала ту где се тренутно налази, неопходни су јој сви бодови из данашњег меча, под условим да Данци не узму више од два од могућих десет из сусрета са Орловима и Летонцима.

У евентуалном разигравању, ривал Србији би била Мађарска која ће дефинитвно бити другопласирана у групи Ц, дивизије 2 Купа европских нација, иза неприкосновеног Кипра који је већ виђен члан наше, досадашње групе.

Ипак, прво скочи па реци хоп, што би рекао наш народ. Да би се репрезентативци уопште понадали баражу и опстанку у друштву у којем су сад, прво морај да савладају Данце данас што ни мало неће бити лако. Викинзи су тачно пре годину дана, односно 13. априла декласирали Србију у Одензеју 38:0 и тиме нам нанели један од тежих пораза у последње време.

Орлови су пре две недеље у Андори, без обзира што су изгубили и ту утакмицу, показали на тренутке да могу да играју као што се од њих и очекује. Данаца се не треба бојати, већ храбро, сталожено, промишљено и организовано ући са њима у битку за преко потребне бодове неопходне да би се домогли евентуалног баража за опстанак у групи Б, дивизије 2 Купа европских нација. Сигурно је да Србије има тај квалитет и потенцијал, само, све те атрибуте треба испољити и демонстрирати на терену сатдиона Краљ Петар I.

ТАБЕЛА ГРУПЕ Б, ДИВИЗИЈЕ 2 КУПА ЕВРОПСКИХ НАЦИЈА

[table “11” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.