ХУРИКЕЈНСИ ВЕЗАЛИ ДВЕ ПОБЕДЕ У ЈУЖНОЈ АФРИЦИ

ДОНЕО ПРЕОКРЕТ И ПОБЕДУ: Џулијен Савеа у продору против Стормерса
ДОНЕО ПРЕОКРЕТ И ПОБЕДУ: Џулијен Савеа у продору против Булса

И друга рунда Супер рагбија узбуркала је јужну хемисферу. У јужњачком дербију Новог Зеланда Крусејдерси су победили Хајлендерсе у Данидену 26:20 (20:7). Хурикејнси су забележили и други тријумф на мини турнеји по Јужној Африци, овог пута победивши Булсе 17:13 (9:10) док су Стормерси савладавши 27:16 (18:6) Блузсе, тренутно на првом месту у генералном пласману.

Крсташи су успели да се опораве од ненаданог пораза претходне недеље на свом терену. У дуелу са комшијама са јужног острва Аотеаоре надиграли су Хајлендерсе на стадиону Форсајт Бар. Гости из Крајстчрча су били доминантнији у првих 40 минута када су и стекли завидну предност која им је омогућила прво славље у 2015.

У наставку Брђани су додали гас и успели да стигну ривала на шест заостатка лиме су освојили први бод у првој утакмици у новој сезони обзиром да су били слобдни и премијерној рунди. Једину разлику на мечу су направиле две казне више црно-црвених јер су обе екипе постигле по два трансформисана есеја.

Урагани из Велингтона протутњали су Јужном Африком. Претходне суботе опустошили су Јоханезбург и победили Лајонсе док је ове страдала Преторија и Булси који су претрпели и други пораз у сезони. Тријумф Хурикејнсима је извојевао Џулијен Савеа полагањем 66. минуту за прелазак у вођство и победу 17:13. Свe поенe за Бикове је укњижио Хандре Полард есејем, претварањем и из две казне.

Две победе на југу Црног континета од великог су значаја за било коју екипу која гостује на том делу света, поготово ако се има на уму колико само пут исцрпљује а где је утакмица са увек физичким јаким противницима, технички и тактички добро поткованим.

Слично су прошли и Блузси али је у новом тријумфу Стормеса много допринео Хајден Тригс црвеним картоном заслуженим у 25. минуту сусрета ударањем противника. Олујници нису имали претераних проблема да приведу меч крају и прославе га победом 27:16 (18:5)

РЕЗУЛТАТИ ДРУГОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

ЧИФС – БРАМБИС 19:17 (13:11)

РЕБЕЛС – ВАРАТАС 28:30 (14:16)

БУЛС – ХУРИКЕЈНС 13:17 (10:9)

ХАЈЛЕНДЕРС – КРУСЕЈДЕРС 20:26 (7:20)

РЕДС – ВЕСТЕРН ФОРС 18:6 (11:6)

СТОРМЕРС – БЛУЗС 27:16 (18:6)

ШАРКС – ЛАЈОНС 29:12 (15;6)

У другом колу слободни су били ЛАЈОНСИ

[table “28” not found /]

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПОСЛЕ ДРУГОГ КОЛА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.