ОЛ БЛЕКСИ УБЕДЉИВИ У ОКЛАНДУ

ПРЕТРПЕЛИ ПОРАЗ НА ИДЕН ПАРКУ: играч друге линије Аустралије Мет Филипс у рукама капитена Новог Зеланда Сема Кејна

Ни после 34 године Валабиси не само да нису усели да победе на Иден парку у Окланду, него су претрпели убедљив пораз на највећем стадиону и у највећем граду Аотеарое и ако можда крајњи исход меча то не говори јер је игра Ол блекса била далеко убедљивија од тријумфа 27:7 (10:7) чиме ће Бледислоу куп и после 18 година и даље остати на Новом Зеланду.

По првој четвртини сусрета није се могло наслутити какав ће крај бити јер је су Озији деловали доста озбиљније у односу на сусрет од пре недељу дана када су у Велингтону успели да извуку реми и поред добрих шанси да узму читав плен.

Међутим, како је меч одмицао Ол блекси су били све сигурнији и убитачнији, сасвим заслужено остваривши победу над старим и вероватно најдражим противником.

У седмом минуту Аустралија је најозбиљније запретила приближивши се есеју противника али је на свега метар од гол линије казну за Нови Зеланд  изнудио Арди Савеа.

Заигурно је да су првих 15 минута сусрета припали Аустралији која је нападала врло успешно Нови Зеланд али је црни зид ипак остао непробојан.

Бауден Барет је унео живост у игру Ол блекса изневши у више навата лопту на половину противника.

У једној од акција када су домаћи поред Баудена Барета успели да укључе и Кејлеба Кларка, Новозенађани су приморали комшије да направе казну. Са неких 25 метара са леве стране терена Ричи Мо` унга је успешно извео шут на гол чиме су домаћи повели 3:0.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА ИДЕН ПАРКА: Јован Бајић

Браћа Барет су нешто касније створили одличну позицију да напад своје екипе. Најпре је Бауден поново истрчао из своје половине и упутио шут у не брањен простор ривала. Марика Короибете је успео да ухвати лопту али једино што је могао да ураду са њом је да буде унешен у сопствени есеј простор под притиском Џордија Барета чиме су Ол блекси имали скрам на пет метара од есеја.

Домаћини су били чврсти у мелеу, што им је била добра база да се развије акција по левој страни терена. Направљена је нова фаза раком испред гол линије а преко је преацио и положио Ерон Смит. Деми Хајлендерса се провукао кроз ноге Неда Хенинга и положио. Ричи Мо` унга је био прецизан за додатна два поена и вођство од 10:0.

Валабисима није требао пуно да узврате. Поново је Марика Короибете правио доста проблема у одбрани Ол блекса, а поготово у 30. минуту када је после акције која се развила по левој страни терена, прво продао лажни пас а онда се бацио у леви угао есеја и положио. Поентирање Фиџијанца у редовима Аустралије са саме аут линије претворио је за 10:7 Џејмс О` Конор.

Ол блексима је у наставку требало свега три минута да поново постигну есеј. поново је главобоље Валабисма у одбрани задаво одлични Кејлеб Кларк који је навлачио и по три, четири противника на себе не би ли га оборили што је стварало рупе у одбрамбеној линији. Исту су домаћи зарвукли по десној страни терене, пустивши “лопту кроз руке”. На крају је заврпшила код Џордија Барета на десном крулу који је крунисао акцију есејем. Ричи Мо` умга је са линије 22 метара пет од аута погодио стативу из шута за трансформацију.

Четири минута касније поново је Кејлеб Кларк био у главној улози. Овог пута требало је петорица Валабиса да га зауставе. После продора крила Блузса и Окланда лопта је отишла у леву страну терена до Ардија Савее који се моћно пробио до есеја и положио.

Следећи у низу стрелаца есеја је био капитен Сем Кејн. Одлучујући продор у овој акцији направио је искусни Патрик Туипулоту после чега је лопта завршла у рукама крилног треће линије Чифса који је показао и своје нападачке вештине поред доказаних одбрамбених. Ричи Мо` унга је овог пута био сигуран за додатна два поена после есеја капитена.

бледислоу куп

НОВИ ЗЕЛАНД – АУСТРАЛИЈА (10:7)

Стадион Иден пак у Окланду

Гледалаца: 46.049

Главни судија: Агнус Гарнер (Аустралија)

Помоћници: Бен О` Кифи (Нови Зеланд), Пол Вилијамс (Нови Зеланд)

Судија у ТВ студију: Мајк Фрејзер (Нови Зеланд).

НОВИ ЗЕЛАНД: Џо Муди, Ден Колс, Офа Ту` унгафаси, Патрик Туипулоту, Тупоу Ва` аи, Шенон Фризел, Сем Кејн, Арди Савеа, Ерон Смит, Ричи Мо` унга, Кејлеб Кларк, Џек Гудхју, Ентон Леинрат Браун, Џорди Барет, Бауден Барет

Коди Тејлор, Алекс Хоџман, Непо Лаулала, Скот Барет, Хоскинс Сотуту, Ти Џеј Перенара, Реико Иоане, Демијен Мек Кензи

ЕСЕЈИ: Ерон Смит (23`), Џорди Барет (43`), Арди Савеа (47`), Сем Кејн (54`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ричи Мо` унга (24`, 55`)

КАЗНЕ: Ричи Мо` унга (19`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

АУСТРАЛИЈА: Џејмс Слипер, Брендон Паенга Амоса, Таниела Тупоу, Лукан Салакаиа Лото, Мет Филип, Нед Хенинг, Мајкл Хупер, Хари Вилсон, Ник Вајт, Џејмс О` Конор, Марика Короибете, Мет То` оума, Хантер Паисами, Филипо Даугуну, Том Бенкс

Џордан Уелеси, Скот Сио, Алан Алаалатоа, Роб Симонс, Лиам Рајт, Џејк Гордон, Џордан Петаиа, Рис Хоџ

ЕСЕЈИ: Марика Короибете (30`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џејмс О` Конор (31`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.