ПОГЛАВИЦЕ РАЗОРУЖАЛЕ КРСТАШЕ

САВЛАДАЛИ ШАМПИОНЕ: аријер Чифса Чејс Тиатиа у продору против Крусејдерса. ФОТО: Photosport

У дербију који је затворио осмо коло Супер рагби Аотеарое, Чифси су три минута пред крај казном Демијена Мек Кензија напарвили одлучујући преокрет за победу 26:25 (9:17) против Крусејдерса остварену на стадиону Ваикато у Хамилтону.

Тријумфом против најуспешније франшизе Супер рагбија и браниоца наслова шампиона, Поглавице су избориле друго место на табели које води у финале  два кола пред крај такмичења.

Али почетак сусрета није наговешатаво крајњи исход.

Крусејдерси су радили на акцији која их је довела до пред есеј простор Чифса. Нису паничили нити покушавали ништа претерано исхитрено да учине већ су лагано градили напад из рака у рак. Лопту преко линије је пренео и положио Лестер Фаинга` ануку. Есеј другог центра Крсташа је трансформсао Ричи Мо` унга за вођство 7:0.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ХАМИЛТОНА: Јован Бајић

Демијен Мек Кензи који углавном игра на позицији аријера а за потребе овог меча био пребачен на отварача, умањио је предност противника казненим ударцем.

На исти начин је Демијен Мек Кензи довео Поглавице на свега један заостатка у 21. минуту а у 27. са готово исте позиције, такође шутем на гол из казненог ударца, направио преокрет.

Међутим, радост присталица домаћих рагбиста није дуго трајала.

Ричи Мо` унга је одмах у следећем нападу казном вратио предност на страну Крусејдерса.

Отварач Крсташа је направио одлично пробијање редова који трен касније. Приликом обарања успео је да проигра Скота Барета а капитен момака базираних у Крајстчрчу упослио је Вила Џордана коме је остало да испринта до есеј простора и положи. Ричи Мо` унга је успешно претворио поентирање аријера за 17:9.

Почетак другог полувремена је припао Чифсима. Одлучујући продор кроз центар терена и двојицу противника направио је Алекс Нанкивел после чега су се домаћи нашли пред гол линијом Крусејдерса. Имали су прилику да развију напад по левој страни терена где су имали ситуацију пет својих на једног протвничког играча, али су се ипак одлучили да играју кроз средину, раковима „кроз месо“ и успели су. Есеј је постигао Лахлан Бошиер а трансформацију испред статива је у поене претворио Демијен Мек Кензи чиме су Чифси опет били на само један заостатка за противником.

Ипак, радовање навијача Поглавица није дуго трајало јер су Кусејдерси у 53. минуту постигли трећи есеј преко Кодија Тејлора који је крунисао одлично напраљен мол. Неочекивано, Ричи Мо` унга је готово испред гола успео да погоди стативу из трансформације.

У 61. минуту талонер Чифса Самисони Таукеи` ахо је пресекао комбинацију Крусејдерса у противничких 22 метара. Чиси су развили акцију по десној страни терена где је лопта дошла до крила а Џонах Лоув је успео да јепренесе непуних десет метара са све противником на леђима. Демијен Мек Кензи је успешним претварањем веома близу аут линије направио нови преотрет за вођство 23:22.

Оно је проћердано недисциплином јер је Ричи Мо` унга из казног  ударца вратио предност на страну Крсташа.

Три минута пред крај меча гости су се бранили из оф сајда а прекршај је Демијен Мек Кензи претворио у понбедоносне поене из казненог ударца за коначних 26:25.

ЧИФС – КРУСЕЈДЕРС (9:17)

Стадион Ваикато у Хамилтону

Гледалаца: 18.500

Главни судија: Мајк Фрејзер (Нови Зеланд)

Помоћници: Пол Вилијамс (Нови Зеланд), Џејмс Дулман (Нови Зеланд)

Судија у ТВ студију: Бен О` Кифи (Нови Зеланд).

ЧИФС: Ејдан Рос, Самисони Таукеи` ахо, Агнус Та` авао, Тупоу Ваа` и, Мајкл Браун, Лакхлан Бошиер, Лук Џејкобсон, Бред Вебер, Демиен Мек Кензи, Итан Нанаи Сетуро, Алекс Нанкивел, Ентон Леинарт Браун, Џонах лоув, чејс Тиатиа

Нејтан Харис, Оли Норис, Сионе Мафилео, Пита Гус Совакула, Кејлум Бошиер, Те Тоироа Тахуриоранги, Брин Гетланд, Шон Ваинуи

ЕСЕЈИ: Лахлан Бошиер (47`), Џонах Лоув (60`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Демијен Мек Кензи (48`, 61`)

КАЗНЕ: Демијен Мек Кензи (13`, 21`, 27`, 77`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

КРУСЕЈДЕРС: Џорџ Боувер, Броди Мек Алистер, Мајкл Алаалатоа, Мајкл Данши, Куинтен Стрејнџ, Скот Барет, Том Сендерс, Итан Блекедер, Мичел Дурмонт, Ричи Мо` унга, Џорџ Бриџ, Давид Хавили, Лестер Фаинга` нуку, Севулони Рис, Џил Џордан

Коди Тејлор, Исиели Ту` унгафаси, Оливер Јагер, Лук Романо, Сионе Хавили Талитуи, Брн Хол, Далас Мек Лиод, Манаса Матаеле

ЕСЕЈИ: Лестер Фаинга` нуку (3`), Вил Џордан (30`), Коди Тејлор (53`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ричи Мо` унга (4`, 32`)

КАЗНЕ: Ричи Мо` унга (28`, 65`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.