НОВО САПЛИТАЊЕ ШАМПИОНА ФРАНЦУСКЕ

ДЕТАЉ С МЕЧА АЖЕН - КЛЕРМОН (жут дресови).
ДЕТАЉ С МЕЧА АЖЕН - КЛЕРМОН (жути дресови).

Шампион Француске наставио је с посртањем јер је и у 22. колу Топ 14 претрпео пораз. Бољи од Клермона на свом терену био је Ажен с 26:17 (20:10). И првопласирана екипа по многима најјаче лиге Европе није имала разлога за славље. У дербију кола и врха табеле Расинг Метро је победо Тулуз 43:21 (22:12) док се Перпињан тријумфом 34:16 (29:9) у Ла Рошелу против истоимене екипе на кратко докопао шесте позиције која води у плеј оф.

ПОНОВО РАЗОЧАРАЛИ: Наполи Налага (с лоптом) и капитен Клермона Орелин Ружери.
ПОНОВО РАЗОЧАРАЛИ: Наполи Налага (с лоптом) и капитен Клермона Орелин Ружери.

Присталице клуба који је основао власник чувене фирме за производњу пнеуматка Марсел Мишелин постају све очајније. Њихови миљеници који су пре нешто мање од годину дана освојила титулу, четири кола пре краја првенства не налазе се на позицији која им гарантује одбрану трофеја. Додатна со на рану им је чињеница да је Клермон није успео да извуче ни бонус бод с гостовања клубу са зачеља.

ДЕТАЉ С МЕЧА РАСИНГ МЕТРО - ТУЛУЗ
ДЕТАЉ С МЕЧА РАСИНГ МЕТРО - ТУЛУЗ

У окршају прве и друге екипе Топ 14 одиграном у престолници на Стад Франсу Расинг Метро је разбио Тулуз. Џонатан Вижњевски је постигао 28 поена из шест казни, два дроп гола и две трансформације док су есеје за Парижане укњижли Џони Лио, Жулијен Саудабе и Себастијен Шабал. За најтрофејнији тим француског првенства и Европе сви поени били су дело Фредерика Мишелака који је био прецизан из седам казни.

ВЕЗАЛИ ПЕТ ПОБЕДА: Жером Порикал предводи напад Перпињана.
ВЕЗАЛИ ПЕТ ПОБЕДА: Жером Порикал предводи напад Перпињана.

Перпињан је био убедљив на гостовању Ла Рошелу где је есејма Жулијена Канделона, Гиљема Гиљадоа, Адријана Паландеа и Рудија Коетцеа који је два пута поентирао успео да узме и бонус бод чиме су прескочили Клермон на шестом месту табеле и ушли у зону плеј офа. Тим с Атлантске обале није могао да пружи значајнији отпор од полагања Томаса Суцазеа, трансформације  три казне Бенџамина Дамбијелеа.

РЕЗУЛТАТИ 22. КОЛА ТОП 14

КАСТР – ТУЛОН 18:12 (15:6)

ЛА РОШЕЛ – ПЕРПИЊАН 16:34 (9:29)

БРИВ – БУРГОЊ 50:6 (17:3)

АЖЕН – КЛЕРМОН 26:17 (20:10)

БИАРИЦ ОЛИМПИК – БАЈОН 40:10 (34:10)

РАСИНГ МЕТРО – ТУЛУЗ 43:21 (22:12)

МОНПЕЉЕ – СТАД ФРАНС 29:23 (9:14)

ТАБЕЛА ТОП 14 ПОСЛЕ 22. КОЛА[table “20” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.