ВАЛАБИСИ РАЗБИЛИ БАРБЕРИЈАНСЕ

ДИГБИ ИОАНЕ, СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА У АКЦИЈИ ПРОТИВ БАРБЕРИЈАНСА
ДИГБИ ИОАНЕ, СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА У АКЦИЈИ ПРОТИВ БАРБЕРИЈАНСА

Званично трећа репрезентација планете чији је учинак на недавно завршеном Светском првенству на Новом Зеланду умногоме разочарао љубитеље рагбија у земљи кенгура делкасирала је најпознатији клуб на терену легендарног стадиона Твикенхем у Лондону. Аустралија је с лакоћом изашла на крај с Барберијансима чије су редове попунили играчи врло звучних имена и готово их је понизила тријумфом 60:11 (18:3).

Ретко ко је помислио да ће чувени Бабаси за које су у престолници Британије играли врхунски играчи данашњице доживети дебакл. Достојан отпор Валабисима је пружен само у првом полувремену док га у наставку практично није ни било. Доминацију Аустралије најбоље осликава податак да су више од 86 процента имали лопту у свом поседу.

Право је чудо да нико од пулена Робија Динса није меч завршио хет триком али су зато тројица играча имали по два полагања, Дигби Иоане, Лачи Трнер и капитен Хејмс Хорвил који је утакмицу започео на клупи.

Аустралија завршава мини Новембарску турнеју следеће суботе у Кардифу на стадиону Миленујм где ће укрстити копља са Велсом, репрезентацијом с којом се састала и победила у утакмици за треће место на Мондијалу.

СНАШАО СЕ У РАГБИ УНИЈИ: Сем Томкинс баца пас.
СНАШАО СЕ У РАГБИ УНИЈИ: Сем Томкинс баца пас.

Част Барберијанса донекле су спасиле две казне Данијела Ципријанија и есеј Сема Томкинса у буквално последњим тренутима сусрета. Играње Томкинса је велики преседан, макар што се тиче рагби лиге. Двадесдвогодишњак је звезда енглеског рагбија 13 и Виган Вориорса са којима је потписао трогодишњи уговор што би по тврдњама Гардијана, требало да га спречи да пође стопама старијег брата Џоела који је прешао у рагби 15, односно у редове енглеског шампиона Сараценса, са задовољством је пристао да одигра једну утакмицу рагби уније и то за најпознатији рагби клуб на свету.

БАРБЕРИЈАНС – АУСТРАЛИЈА 11:60 (3:18)

Стадион Твикенхем у Лондону.

Гледалаца: 51.212.

Главни судија: Роман Поли (Француска).

Помоћници: Ендру Смол (Енглеска), Стјуарт Трехиџ (Енглеска).

Судија у ТВ студију: Грам Хјуз (Енглеска).

БАРБЕРИЈАНС: Еузебио Гуиназу, Кевин Миаламу, Силвиан Марконет, Сајмон Шо, Виктор Матфилд, Џером Кеино, Мауро Бергамаско, Адам Томсон, Питер Стрингер, Данијел Ципријани, Брајан Хабана, Стирлинг Мортлок, Фоби Фруен, Сем Томкинс, Исаиа Тоеава.

Адриан Штраус, Салваторе Перуђини, Џејсон Вајт, Марко Бортолами, Немиа Кентале Рануку, Ричард Кахуи.

ЕСЕЈ: Сем Томкинс (80`).

КАЗНЕ: Данијел Ципријани (14`, 42`).

ЖУТИ КАРТОН: Салваторе Перуђини (53`).

АУСТРАЛИЈА: Џејмс Слипер, Татафу Полота Нау, Салеси Маафу, Роб Симонс, Нејтан Шарп, Скот Хигинботом, Дејвид Покок, Дејвид Денис, Вил Гинија, Џејмс О` Конор, Дигби Иоане, Берик Барнс, Роб Хор, Лачи Трнре, Адам Ешли Купер.

Стивен Мур, Бен Александер, Џејмс Хорвил, Радике Само, Мет Ходсон, Ник Пипс.

ЕСЕЈИ: Гидби Иоане (25`, 71`), Лачи Трнер (40`, 63`), Џејмс Хорвил (51`, 60`), Роб Хорн (54`), Радике Само (76`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џејмс О` Конор (26`, 52`, 55`, 61`, 65`, 72`, 77`)

КАЗНА: Џејмс О` Конор (3`).

ДРОП ГОЛ: Џејмс О` Конор (21`).

ЖУТИ КАРТОНИ: Адам Ешли Купер (14`), Џејмс Слипер (29`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.