СВЕ ФРАНЦУСКО ПОЛУФИНАЛЕ ЧЕЛИНЏ КУПА

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ СУСРЕТА ПЕРПИЊАНА И СТАД ФРАНСА
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ СУСРЕТА ПЕРПИЊАНА И СТАД ФРАНСА

Вечерас ћемо добити првог путника у Даблин где ће се трећег викенда маја играти финале Челинџ купа и Европског рагби купа, односно Хајнекен купа. Терен стадиона Аим Жирал у Перпињану биће поприште француског дуела за пласман у финале где ће копља укрстити истоимени тим и Стад Франс. Сутра у другом полуфиналу, Леинстер, још увек званични шампион Старог континента, покушаће против Олимпика из Бијарица да у свом граду на свом стадиону Ар Ди Ес избори меч за трофеј.

У све француском полуфиналу Парижани иду на ноге Каталонцима који су на свом терену у претходне 32. европске утакмице претрпели свега један пораз што их чини готово непобедивим у протеклој деценији на међународној сцени.

Сутрадан Леинстер ће се потрудити да финале Челинџ купа не види две француске екипе. Момци из Даблина су у претходне четири године били три пута шампиони Европе, претходне две за редом али сада ће морати да засуку рукаве не би ли се приближили другом по квалитету трофеју ако већ неће бити у прилица да бране онај најсјанији.

ПАРОВИ  ПОЛУФИНАЛА ЧЕЛИНЏ КУПА

Вечерас:

ПЕРПИЊАН – СТАД ФРАНС

Сутра:

ЛЕИНСТЕР – ОЛИМПИК

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.