АОТЕAРOА ДОЧЕКАЛА СВЕТСКЕ ШАМПИОНЕ

ВРАТИЛИ БИЛА И ПОЗДРАВИЛИ СУНАРОДНИКЕ: Ол блекси у Викторија парку у Окланду
ВРАТИЛИ БИЛА И ПОЗДРАВИЛИ СУНАРОДНИКЕ: Ол блекси у Викторија парку у Окланду

Ол блекси су дошли на Нови Зеланд и вратили са собом трофеј Вилијам Веб Елис освојен фантастичним тријумфом 34:17 у финалу Светског купа у Енглеској против Аустралије. Аотеароа је дочекала своје синове на најбољи могући начин а рагбисти Новог Зеланда су се одужили нацији на безусловној подршци парадама по градовима домовине.

Ово је први пут да су Ол блекси освојили титулу шампиона света ван Новог Зеланда. Мондијали 1987. и 2011. играли су се у њиховом дворишту. Ол блекси су постали први тим који је трећи пут постао светски шампион и прва репрезентација која је успела да одбрани наслов најбоље на планети.

И пре него што су слетели на тло Аотеарое им је приређен дочек. Снимци радника на аеродрому у Окланду који изводе Хаку пред слетање авиона су обишли свет као и непрегледне масе људи које су изашле да одају почаст и поздраве светске шампионе.

ПРИНЦ ЧАРЛС СЕ ОБРАЋА ОЛ БЛЕКСИМА И ПОДАНИЦИМА ИСПРЕД ПАРЛАМЕНТА У ВЕЛИНГТОНУ ФОТО: Getty Imager
ПРИНЦ ЧАРЛС СЕ ОБРАЋА ОЛ БЛЕКСИМА И ПОДАНИЦИМА ИСПРЕД ПАРЛАМЕНТА У ВЕЛИНГТОНУ ФОТО: Getty Imager

Нешто слично попут дочека наших спортиста испред Скупштине само што Нови Зеланд нема привилегију као Србија да види сопствене спортисте чест на победничким постољима како ми наше, тиме је одушевљење у народу земље светских шампиона било веће. Посебно ако се има на уму да је рагби на Новом Зеланду више од спорта, попут религије, више од живота и ако прихватимо чињеницу да су поново постали светски шампиони, тек онда можемо схватити размере славља, радости и весеља становника али и самих рагбиста Аотеарое.

Првог дана по слетању на међународни аеродром у Окланду, Ол блекси су обишли највећи град Новог Зеланда. Прво обраћање је уследило у Вокторија парку. Сутрадан су посетили Крајстчрч, где су се играчки афирмисали и промовисали легендарни Ричи Мек Коув, Данијел Картер, Керијан Рид, браћа Френкс, Бен и Овен. Мини турнеју по Новом Зеланду завршили су у престоници. Испред парламента у Велингтону обратио им се принц Чарлс после чега је уследила парада по улицама престонице где је мноштво грађана поздравило светске шампионе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.