АУСТРАЛИЈА БАЦИЛА НА КОЛЕНА СЛАБАШНУ ЈУЖНУ АФРИКУ

РАГБСТИ АУСТРАЛИЈЕ С ПЕХАРОМ НЕЛСОН МАНДЕЛА ЧЕЛИНЏ ПЛЕЈТ
РАГБСТИ АУСТРАЛИЈЕ С ПЕХАРОМ НЕЛСОН МАНДЕЛА ЧЕЛИНЏ ПЛЕЈТ

Обзиром да су допутовали у земљу кенгура без двадесет и једног стандардног репрезентативца Јужноафриканци су се добро провела на отварању последњег издања Купа три нације. Валабиси су на стадиону Аустралија у Сиднеју поразили Спрингбоксе 39:20 (15:6) и тиме су другу догину за редом задржали у свом поседу трофеј Нелсон Мандела Челинџ Плејт.

Мало је недостајало да домаћа селекција искали бес проузрокован фрустрацијом због првог пораза у историји од Самое који су претрпели на истом спортском здању пре само седам дана. Први есеј Аустралија је постигла из сопствених пет метара. Акција која се одликовала одличном подршком и разменом пасова крунисана је поентирањем у сам угао стуба Бена Александера који се нашао на позицији крила.

Други је био још лепши. Џејмс Хорвил је прихватио почетни ударац, направио фазу а лопту из рака изнео је деми Редса, шампиона Супер 15 Вил Гинија, прошао два играча прве линије и упослио клубског колегу Дигбиа Иоанеа. Крило Квинсленда се кораком у страну пред есејем ослободило аријера Гиа Аплона, тампоном отварача Јужне Африке Морне Стејна пре него што је положило лопту иза гол линије противника.

ЕШЛИ ЏОНСОН У НАРУЧЈУ ДЕЈВИДА ПОКОКА
ЕШЛИ ЏОНСОН У НАРУЧЈУ ДЕЈВИДА ПОКОКА

Трећи је уследио после пар фаза играча мелеа и не баш најбољег паса Квејда Купера ка Џејмсу О` Конору који је у паду покупио лопту и спустио је у есеј простор упркос чињеници да му је у том тренутку крило Спрингбокса Лвази Мвово било на леђима. О` Конор је успешно извео трансформацију као и казну који час пред постизање есеја.

Све вредно помена што се тиче учинка Јужне Африке у првом полувремену биле су две казне које је отварач Булса Морне Стејн претворио у поене.

У наставку се наставио терор Аустралије. Прво је талонер Стивен Мур пробио редове потпуно погубљеног противника и мада се учинило да му је лопта испала приликом полагања, аустралисјки судија у ТВ студију Мет Гудард му је признао есеј. У сваком случају, није било никакве сумње што се тиче петог поентирања. Акцију дијагобнале завршио је Адам Ешли Купер који се лажним пасом отарасио Руана Пинара.

ДЕЈВИД ПОКОК У ДУЕЛУ С ДАНИЈЕМ РУСОВУОМ
ДЕЈВИД ПОКОК У ДУЕЛУ С ДАНИЈЕМ РУСОВУОМ

Убедљиво вођство од 39:6 дозволило је Валабисима да се опусте у последњих 20 минута меча што су још увек званични светски шампиони искористили и казнили. Резервиста Чилибој Ралепеле лопту из мола фомораног после аута изведеног на неких десетак метара од гол линије пренео је и полижио а капитен Џон Смит учинио је слично али из рака направљеног после продора огромног стуба Си Џеј Ван Дер Линдеа.

Обе трансформације успешно је извео резервни аријер Патрик Ламби чиме је Јужна Африка када се на крају све сабере и одузме ипак избегла понижење у највећем граду Аустралије.

АУСТРАЛИЈА – ЈУЖНА АФРИКА 39:20 (15:6)

Стадион Аустралија.

Гледалаца 52.778.

Главни судија: Крис Полок (Нови Зеланд)

Помоћници: Кејт Браун (Нови Зеланд), Вини Мунро (Нов Зеланд)

Судија у ТВ студју: Мет Гудард (Аустралија).

АУСТРАЛИЈА: Секопе Кепу, Стивен Мур, Бен Александер, Роб Симонс, Џејмс Хорвил, Роки Елсом, Дејвид Покок, Бен Мек Каламан, Вил Гинија, Квејд Купер, Дигби Иоане, Пет Мек Кејб, Адам Ешли Купер, Џејмс О` Конор, Куртли Бил.

Саиа Фаинга, Пекахоу Ковен, Нејтан Шарп, Мет Ходџсон, Скот Хигенботом, Ник Пипс, Ентони Фаингаа.

ЕСЕЈИ: Бен Александер (8`), Дигби Иоане (11`), Џејмс О` Конор (44`), Стивен Мур (47`), Адам Ешли Купер (55`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џејмс О` Конор (8`, 11`, 48`, 55`).

КАЗНЕ: Џејмс О` Конор (36`, 51`).

ЈУЖНА АФРИКА: Дин Грејлинг, Џон Смит, Вернер Кругер, Флип Ван Дер Мерве, Алистар Харгривс, Деон Стегман, Дани Русову, Ешли Џонсон, Руан Пинар, Морне Стејн, Лвази Мвово, Вејнанд Оливиер, Жуан Де Јонг, Бјорн Басон, Гио Аплон.

Чилибој Ралепеле, Си Џеј Ван Дер Линде, Рајан Канковски, Жан Дејсел, Шарл Мек Лиод, Адриан Џејкобс, Патрик Ламби.

ЕСЕЈИ: Чилибој Ралепеле (59`), Џон Смит (76`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Патрик Ламби (61`, 77`)

КАЗНЕ: Морне Стејн (29`, 40`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.