АФОА СУСПЕНДОВАН НА ЧЕТИРИ НЕДЕЉЕ

СУСПЕНДОВАН: Џон Афоа у акцији против Манстера.
СУСПЕНДОВАН: Џон Афоа у акцији против Манстера.

Стубу прве линије Алстера Џону Афои Дисциплинска комисија Европског рагби борда изрекла је суспензију у трајању од четири недеље јер је проглашен кривим за опасну игру у тријумфу Протестаната против Мастера у четвртфиналу Хајнекен купа одиграном претходног викенда.

Џон Афоа који је у дресу Ол блекса почетком новембра освојио титулу светског шампиона, по завршетку Мондијала на Новом Зеланду појачао је редове Алстера. Са Северноирцима догурао је до четвртфинала где је на небезбедан начин оборио аријера Манстера Феликса Џонса.

Спорно обарање за које се добија црвени картон и суспензија од шест недеља, промакло је француском судији Роману Поату не и камерама. Дисциплинска комисија Европског рагби борда узела је у обзир претходно чист досије Новозеланђанина, године и искуство и одлучила да му изрекне казну од четири недеље не играња.

Џон Афоа поново ће бити на располагању Алстеру 7. маја. Нажалост присталица Протестаната неће моћи да помогне саиграчима у полуфиналу Хајнекен купа против Единбурга које ће се играти на терену стадиона Ленсдаун роуд у Даблину 28. априла.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.