БЕЛИ ЛАВОВИ ПРОШЛИ У ПОЛУФИНАЛЕ БАЛКАНИКЕ

ИДУ ДАЉЕ: стрелац есеја за Загреб Крешо Славичек пред контакт са Зеничаном. ФОТО: Баерислав Рожман
ИДУ ДАЉЕ: стрелац есеја за Загреб Крешо Славичек пред контакт са Зеничаном. ФОТО: Берислав Рожман

У првој четвртфиналној утакмици Балканско – дунавског првенства одиграној протеклог викенда у хрватској престоници, рагбисти Загреба су први који су изборили место међу четири најбоље екипе региона борбом кроз нокаут фазу. Пролаз даље обзбедили су савладавши Челик из Зенице 16:6 (8:0) на изузетно тешком и блатњавом игралишту на Рудешу.

Сусрет је судио српски арбитар Дејан Штичлић који је имао пуне руке посла обзиром да је показао четири жута картона, по два на обе стране, по два у сваком полувремену.

Домаћини су отворили сусрет казном Филипа Мијића већ у трећем минуту а жути картон показан Нермину Селимбеговићу им је помогао да увећају предност есејем Ивана Зелића који отварач Мијић није сигуран из шута за трансформацију.

ЗЕНИЧАНИ У ПРОДОРУ. ФОТО: Берислав Рожман
ЗЕНИЧАНИ У ПРОДОРУ. ФОТО: Берислав Рожман

С друге стране, Зеничани нису успели да истористе својих десет минута с играчем више када је талонер Загреба Томислав Кадић био на клупи за кажњене па се на паузу између полувремена отишло с вођством Лавова 8:0.

Момци у белом су за само два минута наставка повисли на 13:0 полагањем Креше Славичка. Међутим, наду шампиону и најтрофејнијем клубу Босне и Херцеговине и бивше Југославије, да ће можда преко Загреба у полуфинале Балканско дунавског првенства пробудио је Ведрав Ижић есејем.

Ипак, управо кад се вратио с клупе за кажњене Филип Мијић је казном оверио победу домаћих и пролаз даље коју му је омогућио жути картон показан Мирсаду Фетићу у 71. а минут касније креатор игре Лавова је извршио егзекуцију.

ЗАГРЕБ – ЧЕЛИК 16:5 (8:0).

Игралиште на Рудешу.

Главни судија: Дејан Штиглић (Србија).

Помоћници: Ненад Бофлек (Хрватска), Хрвоје Белић (Хрватска).

Делегат: Антун Станешић (Хрватска).

ЗАГРЕБ: Иван Џајић, Томислав Кадић, Марјан Славичек, Иван Белобрајдић, Дамир Јанковић, Анте Михаљевић, Твртко Зелић, Лука Јурешко, Иван Зелић, Филип Мијић, Сандро Мргић, Крешо Славичек, Мирослав Мандић, Слободан Николић, Кристијан Драганић.

Лука Јус, Јосип Келава, Фран Хасија, Фран Јурић, Јан Делибашић Ушај, Хрвоје Мартон, Александар Хољевац.

ЕСЕЈИ: Иван Зелић (16`), Крешо Славичек (42`)

КАЗНЕ: Филип Мијић (3`)

ЖУТИ КАРТОНИ: Томислав Кадић (26`), Филип Мијић (61`)

ЧЕЛИК: Адис Башић, Мирсад Фетић, Семир Пашић, Едиб Алић, Адис Топаловић, Данијел Кесеровић, Един Појскић, Кенан Узуновић, Мирза Капић, Елвин Спахић, Емир Хамзић, Нермин Селимбеговић, Сеад Туфекчић, Зихад Садрија, Нејро Ахмић.

Зеид Станковић, Алем Шабановић, Ведран Изић, Армин Кавазовић, Самед Смајловић, Армин Задић, Харис Оруч.

ЕСЕЈИ: Ведран Изић (58`)

ЖУТИ КАРТОНИ: Нермин Селимбеговић (12`), Мирсад Фетић (71`)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.