БЕЛИ ОРЛОВИ НАД СЛОВЕНИЈОМ

ДЕТАЉ С ПОСЛЕДЊЕГ МЕЧА СРБИЈЕ: Марок Ристић (лево) у дуелу с репрезентативцем Хрватске
ДЕТАЉ С ПОСЛЕДЊЕГ МЕЧА СРБИЈЕ: Марок Ристић (лево) у дуелу с репрезентативцем Хрватске. ФОТО: Ана Келечевић

Сениорска репрезентација Србије кренула је данас пут Љубљане где ће сутра дан у суботу 23. октобра од 15 сати на стадиону Овал укрстити копља с националним тимом Словеније чиме започиње борбу у оквиру групе Б, дивизије 2 новог двогодишњег циклуса Купа европских нација.

Рагбисти Србије окупљали су се у протекле три недеље на терену Краљевског београдског рагби клуба не би ли се што боље спремили за изазове који им следе. Пред почетак припрема стручни штаб на челу са селектором Недељком Савићем предочио је репрезентативцима и онима који то тек треба да постану да је циљ пласман у виши ранг.

У сврху остварења плана Бели Орлови су предходне суботе одиграли припремну утакмицу против Хрватске у Јосипдолу. У мечу који је послужио као последња провера за обе пред старт Купа европских нација, Ватрени су савладали госте 44:10 (29:7).

Словенци су своју кампању под окриљем европске куће рагбија ФИРА АЕР започели пре две недеље. На гостовању Андори претрпели су пораз 22:7 (5:0). Ипак, неуспех „змајчека“ у Андора Ла Вељи не требао да завара.

Најсвежије податке о снази противника имају провтимци Партизан од којих ће њих седморица данас бранити боје Србије. Црно-беле је оквиру Регионалне Балканске лиге пре три недеље са 34:22 (24:5) победила Љубљана чији играчи чине окосницу селекције Словеније. Иста та Љубљана је почетком јуна у последњем колу прошлосезонског издања такмичења најбољих клубова Балкана декласирала шампиона Србије, екипу Победника 48:5.

Селектор Србије Недељко Савић одредио је екипу од 24 играча од који ће 22 конкурисати за сутрашњи тим а то су: Милош Јоксимовић, Павле Анђелић, Јован Бајић, Владимир Думић, Благоје Јовановски, Ненад Матејић, Марко Милосављевић (Партизан), Немања Симоновић, Владимир Ђукић, Марко Вуковић, Горан Вуковић, Милан Растовац, Марко Капор, Миладин Живанов, Милан Орловић, Урош Бабић (Победник), Властимир Сретеновић, Ненад Мићић, Ведран Бркић,  Бранко Војводић, Андреја Јанковић и Александр Ђорђевић (КБРК), Седрик Јовановић (Лион, Француска), Марко Петровић (Марсељ, Француска).

Да је свима у стручном штабу и у осталим структурама српског рагбија изузетно стало до победе против Словеније најбоље говори податак да на пут заједно с репрезентативцима кренуо и председник Рагби савеза Србије. Драган Вуксановић подршку Белим Орловима пружити и с трибина стадиона Овал који се налази у предграђу Љубљане Станежиче.

Србија и Словенија до сада су се само једном сусреле у званичним утакмицама. Тадашња Савезна Република Југославија 11. маја 2001. Године савладала је Змајчеке у Београду 27:21.

РЕЗУЛТАТИ ДО САДА ОДИГРАНИХ УТАКМИЦА

2. октобар: ШВАЈЦАРСКА – ЈЕРМЕНИЈА 30:27 (9:17)

9. октобар: АНДОРА – СЛОВЕНИЈА 22:7 (5:0)

ТАБЕЛА ГРУПЕ Б, ДИВИЗИЈЕ 2 КУПА ЕВРОПСКИХ НАЦИЈА

[table “11” not found /]

РАСПОРЕД УТАКМИЦА ДО КРАЈА ГОДИНЕ

23. октобар: СЛОВЕНИЈА – СРБИЈА

6. новембар: ЈЕРМЕНИЈА – СЛОВЕНИЈА

13. новембар: ЈЕРМЕНИЈА – АНДОРА

20. новембар: СРБИЈА – ШВАЈЦАРСКА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.