БЕНЏИ СВЕ БЛИЖИ ПЛАВЦИМА

ОДЛАЗИ ИЗ ТАЈГЕРСА И РАГБИ ЛИГЕ: Бенџи Маршал
ОДЛАЗИ ИЗ ТАЈГЕРСА И РАГБИ ЛИГЕ: Бенџи Маршал

Највећа звезда Националне рагби лиге Аустралије, најачег и најелитнијег рагби лига такмичења не само земље кенгура и јужне хемисфере него и планете, Бенџамин Квентин Маршал, све је ближи одласки из кода игре са 13 играча на терену и преласку у рагби унију. Легендарни капитен репрезентације Новог Зеланда која је 2008. у Сиднеју освојила једину титулу шампиона света, све очигледније неће наћи заједнички језик са Вест Тајгерима око продужетка уговара и све је извеснији негов прелазак у Окланд Блузсе.

Од како је пре мање од две недеље информација изашла у јавност да је Бенџи затражио раскид уговора са НРЛ франшизом из Сиднеја вредног 750.000 аустралиских долара (нешто више од 522.ооо евра) по сезони јер нису могли да пронађу заједнички језик око наставка сарадње, на отварача су насрнули многих тимови, највише аустралиски.

ПРЕЛАЗИ У РАГБИ УНИЈУ: Бенџи Маршал
ПРЕЛАЗИ У РАГБИ УНИЈУ: Бенџи Маршал

Повезивали су га и са Мелбурн Ребелисма обзиром са су их на крају ове сезоне Супер рагбија напустили Џејмс О` Конор и Куртли Бил али Маршалов менаџер Мартин Таубер је одбацио све шпекулације о останку неговог клијента у Аустралији. Да би тим из Мелбурна могао да изађе у сусрет захтевима Маршала и Рагби савез Аустралије би требао да одреши кесу што би значило да би Бенџи морао да има уговори и са њима, односно да игра и за Валабисе. Међутим, и сам Бенџи а и његов менаџер су више пута нагласили да он жели да игра само за своју домовину-Нови Зеланд и да му је од увек био сам да обуче легендарни црни дрес са сребрном папрати на грудима.

Ако пређе у рагби 15, односно унију, тачније у Супер рагби франшизу из Окланда обзиром да су главни стратег Блуса Сер Џон Кирвајн и извршни директор Енди Далтон за викед имали преговоре са Мартином Таубером Бенџи Маршал ће бити на располагању и Ол блексима обзиром да ће играти на Новом Зеланду.

Ако се све претпоставке обистине Бенџи ће бити у прилици да 2015. у Енглеској обједини титулу шампиона света и у рагби унији и у рагби лиги али и да освоји олимпијско злато у Рију годину дана касније обзиром да су већ сада седмичари са Аотеарое највећи претенденти за најсјајније одличје на Олимпијади у Бразилу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.