БЕЈБИ БОКСИ И БЕЈБИ БЛЕКСИ У МЕЧУ ЗА ТИТУЛУ ШАМПИОНА СВЕТА

КОМЕ ЛИ ЋЕ ПРИПАСТИ: капитен Јужне Африке Виан Либенберг и капитен Новог Зеланда Бри Хол с тофејом у рукама.
КОМЕ ЛИ ЋЕ ПРИПАСТИ: капитен Јужне Африке Виан Либенберг и капитен Новог Зеланда Бри Хол с тофејом у рукама.

У мечу за титулу шампиона света у конкуренцији играча до 20 од 19 сати на терену стадиона Њулендс у Кејп Тауну, копља ће укрстити јуниори Јужне Африке и Новог Зеланда. Као предигра финала у утакмици за треће место састаће се подмладак Аргентине и Велса. Оба сусрета можете у директном преносу пратити на другом програму Евроспорта.

Бејби блекси су на прагу освајања петог узастопног наслова првака света. Од како је Међународни рагби борд (ИРБ) установио такмичење за играче до 20 година 2008. Новозеланђани немају премца. Назнаку да је можда доминицији клинаца у црном дошао крај, наговестили су Велшани наневши Бејби блексима први пораз од формирања такмичења, победивши их у групи А 9:6. Ипак, четвороструки шампиони света осветили су им се победом у полуфиналу 30:6.

Јужна Африка се пред смотру најбољих јуниора планете поред Новог Зеланда и Енглеске сматрала фаворитом за освајање титуле. Што због чињенице да се Мондијал игра на њиховом тлу зто због играчког квалитета. Уздигли су после изненађујућег пораза од Ирске 23:19 у првом мечу у групи Б, разбили Италију 52:3 и Енглеску 28:15 у одлучујућој утакмици за освајање првог места у групи и пласман у полуфинале где су били бољи од Аргентине 35:3.

Бејби Блекси и Бејби Бокси само су се једном до сада у оквиру јуниорских светских првенстава састали. У полуфиналу Мондијала у Аргентини 2010. године Нови Зеланд је тријумфовао 36:7.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.