БИКОВИ СПАСИЛИ КОЖУ ОД ГЕПАРДА

ИЗБЕГЛИ ПОРАЗ: Центар Бикова Стефан Вотермајер у продору против Гепарда
ИЗБЕГЛИ ПОРАЗ: Центар Бикова Стефан Вотермајер у продору против Гепарда

Најубедљивији у другом колу Кари купа, односно Првенства Јужноафричке Републике били су рагбисти Вестерн Провинса који су бес због ремија са старта сезоне искалили на гостовању Леопарсима декласиравши их 47:9 (23:9). У дербију рунде Блу Булси су успели да надокнаде минус с полувремена и остваре тријумф 33:30 (6:17) против Фри Стејт Читаса док је драму Нелспруиту решио Фредерик Мишелак за победу Шаркса 23:22 (16:19) против Пумаса.

Провинцијалци су против Пума укњижили пет есеја а најефикаснији појединац сурета био је отварач плаво – белих Деметри Катракилис са 22 поена постигнутиг из пет трансформација и четири казне док је семафор за домаће померио Клејтон Дуранд са три прецизна ударца из казне у првом полувремену.

ТРЕНУТАК ОДЛУКЕ: Фредерик Мишелак изводи победоносну трансформацију.
ТРЕНУТАК ОДЛУКЕ: Фредерик Мишелак изводи победоносну трансформацију.

Бивши првотимац Тулуза, најтофејнијег клуба Европе Фредерик Мишелак трансформацијом после есеја Дејла Мајкла Чедвика осам минута пре краја меча спасао је Натал Шарксе пораза на гостовању у Нелспруиту. Доневши победу против Пумаса некадашњи репрезентативац Француске доказао је свим „неверним Томама“ да руководство Ајкула из Дурбана није погрешило што га је поново после три године довело у своје јато.

ТРОФЕЈ НАМЕЊЕН ШАМПИОНУ ЈУЖНЕ АФРИКЕ
ТРОФЕЈ НАМЕЊЕН ШАМПИОНУ ЈУЖНЕ АФРИКЕ

Јунаци кола свакако су и Блу Булси који су смогли снаге да направе преокрет у других 40 минута меча и савладају Фри Стејт Читасе за прву победу у сезони. На паузи су Бикови имали минус од 11 поена и решили га се са три есеја, три трансформације и још две казне од којих је последња Франсое Брамерса у 69. минуту била пресудна за тријумф 33:30 против Гепарда.

РЕЗУЛТАТИ ДРУГОГ КОЛА КАРИ КУПА

ЛЕОПАРДС – ВЕСТЕРН ПРОВИНС 9:47 (9:23)

ПУМАС – НАТАЛ ШАРКС 22:23 (19:16)

ГРИКУС – ЛАЈОНС 11:49 (6:36)

БЛУ БУЛС – ФРИ СТЕЈТ ЧИТАС 33:30 (6:17)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.