БЛУЗСИ ОПЛАВИЛИ КРУСЕЈДЕРСЕ

НАПРАВИЛИ ПРЕОКРЕТ И СЛАВИЛИ: центар Плаваца Горџ Моала, стрелац једног од четири есеја домаћина, бежи демију Крсташа Ендију Елису
НАПРАВИЛИ ПРЕОКРЕТ И СЛАВИЛИ: центар Плаваца Горџ Моала, стрелац једног од четири есеја домаћина, бежи демију Крсташа Ендију Елису

У дербију Новозеландске конференције којим је стартовало треће коло Супер рагбија, Блузси су на свом стадиону Иден парк у Окланду, имали снаге да стигну и престигну вођство Крусејдерса и савладају љуте ривале 35:24 (15:17). У другој утакмици првог дана треће рунде, Ребелси су у Мелбурну остварили изненађујући тријумф укротивши Читасе 35:14 (17:0).
Плавци из највећег града Аотеарое су после нешто више од пола сата игре били у заостатку 17:3 есејима Корија Флина и Колина Слејда које је трансформисао Том Тејлор, стрелац и једне казне за госте у том периоду. Али у следећих 15 минута, рачунајући и седам у наставку, изабраници Сера Џона Кирвајна су полагањима Френка Халаја, Тевите Лија, Џорџа Моале и Џексона Вилсона, направили преокрет, стекли победоносну предност и поред четири за тријумф узели и бонус бод.

Пораз Крсташа, други у другој утакмици, ублажио је Рајан Крори полагањем и Том Тејлор још једном трансформацијом. Бенџи Маршал, који је био на клупи, није улазио у игру.

ПРВЕНАЦ НА СТАРТУ СЕЗОНЕ: Лук Бриџис полаже за Ребелсе против Читаса
ПРВЕНАЦ НА СТАРТУ СЕЗОНЕ: Лук Бриџис полаже за Ребелсе против Читаса

У својој првој утакмици у сезони, обзиром да су у претходном колу били слободни а прво су играле само јужноафричке франшизе, Ребелси су успешно започели 2014. Прво славље Бунтовницима и њиховим присталицама, уз бонус бод, обзиром да су пет пута постигли есеј, донели су Лаклан Мичел, Џејсон Вудворд, Лук Бриџис, Брајс Хергати и капитен Скот Хигинботом.

Гепарди из Блунфонтејна који су били најпријатније изнемађење протекле сезоне пласиравши се у нокаут фазу први пут у историји постојања, и наговестивши добре игре ове године првом победом икада против Булса, троструких шампиона јужне хемисфере, оствареном пре седам дана, једноставно нису имали решења за момке из аустралијске државе Викторија.  Полагањима резервиста у другом плувремену Жака Кука и Рајна Барнса уз претварања Јохана Гусена, избегнута је брука.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ТРЕЋЕГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

БЛУЗС – КРУСЈЕДЕРС 35:24 (15:17)

РЕБЕЛС – ЧИТАС 35:14 (17:0)

СТОРМЕРС – ХУРИКЕЈНС

Сутра:

ЧИФС – ХАЈЛЕНДЕРС

ВАРАТАС – РЕДС

ВЕСТЕРН ФОРС – БРАМБИС

БУЛС – ЛАЈОНС

У трећем колу слободни су ШАРКСИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.