БЛУЗСИ САВЛАДАЛИ ФОРСЕ У ОКЛАНДУ

Јован Бајич
СТРЕЛАЦ ТРЕЋЕГ ОД ЧЕТИРИ ЕСЕЈА ПЛАВАЦА: Март Телеа полаже преко Чејса Тиатие. ФОТО: Getty Images

Победа Блузса 30:17 (18:0) остварена на терену стадиона Иден парк у Окланду у окршају са Вестерн Форсом у којој су домаћи освојили бонус бод, закључила је пето коло Супер рагби Пацифика.

Оно на шта руководство Плаваца може бити посебно поносно је чињеница да су њихови пулени, практично са другим тимом, обзиром да није био уобичајен број Ол блекса у стартној постави, остварили значајну победу после пораза од пре седам дана.

Домаћи су повели прецизним ударцем из казне Стивена Перофете са 45 метара. Отварач је био сигуран и у 25. минту а не дуго пото је уследило ремек дело.

После неколико фаза испред гол линије Стивен Перофета је увидео Џејкоба Ратумаитавуки Нипкинса усамљеног на десном крилу. Упутио је шут у небрањени део есеј простора где је крило ухватило лопту и поред противничког загрљаја, успео да положи.

Други есеј био је чист производ мелејаца који су млели кроз неколико ракова и после оф лоуда Камеруна Суафое ка Офи Ту` унгафасију, леви стуб прве линије је положио. Стивен Перофета је био сигуран из другог шута за трансформацију.

Момци из Перта су одговорили есејем Мајкла Вилса у 35. минуту за 18:5 чиме се и отишло на одмор.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА ИДЕН ПАРКА У ОКЛАНДУ: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА ИДЕН ПАРКА У ОКЛАНДУ: Јован Бајић

Одмах у наставку Марк Телеа је укњижио трећи есеј за Блузсе на шта су Вестерн Форси узвратили полагањем Тонија Пулуа. Поентирања оба крила остала су непретворена.

Резервни талонер који је ове године појачао редове Плаваца из Хурикејнса и Хоукс Беја, постигао је четврти есеј за домаће чиме су обезбедили бонус бод. Полагање Рикија Рићителија Стивен Перофета је трансформисао Стивен Перофета у 63. минуту.

Најлепшу акцију на утакмици извели су рагбисти из Западне Аустралије. Имали су вишак на десној страни. Лопта је стигла до Зека Кибириџа који је заломио на унура , односно у у обрнутом смеру акције, прошао одбрану и положио између статива. Поентирање крила претворио је Хејмиш Стјуарт за коначних 30:17.

БЛУЗС – ВЕСТЕРН ФОРС 30:17 (18:0)

Стадион Иден пакр у Окланду

Гледалаца: непознато организаторима

Главни судија: Бен О` Кифи

Помоћници: Сту Куран, Џексон Хеншоу

Судија у ТВ студију: Шејн Мек Дермот

БЛУЗС: Џош Фуситу` а, Курт Еклунд, Офа Ту`уангафаси, Џејмс Такер, Камерун Суафоа, Антон Сегнер, Едриан Чоат, Хоскинс Сотуту, Сем Нок, Стивен Перофета, Марк Телеа, Хари Пламтри, Брус Хим, Џејкоб Ратумаитавуки Нипкинс, Зарн Саливан

Рики Рићители, Џордан Лај, Марсел Рената, Том Робинсон, Сем Дери, Таине Пламтри, Тауфуа Фунаки, Еј Џеј Лам

ЕСЕЈИ: Џејкоб Ратумаитавуки Нипкинс (28`), Офа Ту` унгафаси (33`), Марк Телеа (48`), Рики Рићители (62`),

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Стивен Перофета (33`, 63`)

КАЗНЕ: Стивен Перофета (5`, 25`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ВСТЕРН ФОРС: Агнус Вагнер, Фолау Фаинга` а, Сантиаго Медрано, Феликс Калапу, Џереми Вилијамс, Мајк Вилс, Тим Ансти, Рахбони Восајако, Герет Сипсон, Брус Хегарти, Тони Пулу, Хејмиш Стјуарт, Сем Спинк, Зек Кибирџи, Чејс Тиатиа

Том Хортон, Марли Пирс, Сиосифа Амоне, Рајан Мек Каули, Оли Калан, Исак Финес Лелеиваса, Бејли Куензле, Џорџ Пулман

ЕСЕЈИ: Мајкл Вилс (35`),Тони Пулу  (57`), Зек Кибириџ 77`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ:

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.