БОСАНЦИ ОТПУТОВАЛИ У ХРВАТСКУ НА ЕП ЗА ИГРАЧЕ ДО 18 ГОДИНА

МЛАДИ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ
МЛАДИ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

Јуниорска репрезентација Босне и Херцеговине данас је одпутовала у Хрватску где ће се од 15. до 18. априла одиграти Европско првенство Д групе за играче до 18 година. Утакмице најслабије скупине такмичења Старог континента за ову узрастну категорију играће се у Сињу. Поред домаћина младим Босанцима ривали ће бити и вршњаци из Израела а победник групе избориће пласман у виши ранг.

Ка срца Далмације у подневним сатима из Зенице упутили су се репрезентативци Рудара, Челика и Гладијатора из Дервенте а на путу до Хрватске прикључили су им се сиграчи  из Рагби клуба Витеза из истоименог града и из Рагби клуба Томислав из Томиславграда.

Стручни тим састављен од селектора Данијела Кесеровића и тренера Радомира Петковић и Данијела Вребца за обавезе на Европском првенсту указао је поверење: Алему Шабановићу, Армину Оручу, Харису Ваљевцу, Емиру Чериму, Слађану Ковачевићу, Немањи Нинковићу, Неџаду Гарановићу, Алмиру Јусићу, Адису Топаловићу, Захиду Садрији, Самеду Смајловићу, Нејри Ахмићу, Јосипу Гелићу, Аммару Суљићу, Фадилу Спахићу, Зијаду Ајкунићу, Харису Оручу, Белмину Карићу, Драгану Рајићу Мишковићу, Кристијан Видовић, Стјепану Љубосу, Франи Машићу и Ивану Баковићу.

Турнир ће одиграти двокружно, свако са сваким. Први мечеви играју се сутра а други круг је на програму у понедељак када ће бити познат победник групе Д који ће се од следеће сезоне такмичмити у квалитетнијој Дивизији 3 где се тренутно налазе репрезентације Аустрије, Бугарске, Данске, Летоније, Луксембурга, Мађарске, Молдавије и Србије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.